Ga naar de inhoud

Mannen

  • Stijn Desmet
  • Adriaan Dewagtere
  • Ilias Peeters
  • Ward Petré
  • Enzo Proost
  • Warre Van Damme
  • Rino Vanhooren

Vrouwen
  • Tineke den Dulk
  • Hanne Desmet

Belgen in Dresden:

Geen nieuwe medaille: Hanne Desmet wordt meegesleurd in val in A-finale 1.500 meter

 zo 5 februari 2023 15:55
Zaterdag had enkel Suzanne Schulting (l) Hanne Desmet (r) van goud kunnen houden.

De Wereldbekermanche shorttrack in Dresden heeft één medaille opgeleverd voor België. Hanne Desmet pakte zilver achter de ongenaakbare Suzanne Schulting op de 1.000 meter, in de finale van de 1.500 meter kwam ze ten val. De gemengde aflossingsploeg en Stijn Desmet haalden de A-finale niet.

WB shorttrack in Dresden

15:43

Hanne Desmet wordt meegesleurd in val in finale

Hanne Desmet heeft op de slotdag geen extra medaille kunnen rapen. Ze plaatste zich vlot voor de A-finale van de 1.500 meter, maar in die finale liep het mis. Desmet verzeilde achterin de groep en net toen ze in de slotfase kon oprukken werd ze meegesleurd in de val van Kristen Santos-Griswold en Selma Poutsma. 

Onze landgenote eindigde nog als 5e en daarmee staat ze derde in de WB-stand op de 1.500 meter. Desmet was dit jaar één keer de beste op de 1.500 meter.

15:42
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:40

De Belgische mannen hebben geen topresultaten laten noteren op de slotdag in Dresden. Stijn Desmet werd uitgeschakeld in de kwartfinales van de 500 meter. Op de 1.500 meter haalde Warre Van Damme de B-finale en daarin eindigde hij als 5e.

04/02/23
16:59

Estafetteploeg wint B-finale

Minder dan een halfuur na haar zilveren medaille moest Hanne Desmet opnieuw vol aan de bak in de B-finale van de gemengde estafette over 2.000 meter. En dat deden de Belgen heel goed. Met een knappe inhaalbeweging loodste Stijn Desmet België naar de zege, zo blijft België derde in de WB-stand.

16:28

Hanne Desmet eindigt 2e op 1.000 meter

Hanne Desmet heeft haar medaillekast uitgebreid met een zilveren plak op de 1.000 meter. De Belgische lag bijna de hele race op kop, maar moest in de voorlaatste ronde Suzanne Schulting laten passeren: goud voor de Nederlandse, zilver voor Desmet.

Schulting is dit seizoen ongenaakbaar op de 1.000 meter, het was al haar vierde zege. Voor Desmet is het de eerste podiumplaats op die afstand, op de 1.500 meter stond ze wel al 2 keer op het podium.

16:28
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
16:27
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
16:25

Stijn Desmet wint B-finale 1.500 meter

Geen nieuwe WB-medaille voor Stijn Desmet op de 1.500 meter. Onze landgenoot kon zich net niet plaatsen voor de A-finale, maar nam een beetje revanche met de overwinning in de B-finale. In de WB-stand op de 1.500 meter staat Desmet 4e.

12:46

Gemengde aflossingsploeg verrassend naar B-finale

Voor het eerst dit seizoen keert de gemengde aflossingsploeg van de Belgische shorttrackers zonder prijs terug van een wereldbekerwedstrijd. Tijdens de wedstrijden in het Duitse Dresden is het Belgische kwartet verwezen naar de B-finale.

Het viertal (bestaande uit Tineke den Dulk, Hanne en Stijn Desmet en Ward Pétré) eindigde zaterdag in de halve eindstrijd over 2.000 meter als vierde. In een snelle race kwam de equipe van bondscoach Ingmar van Riel, die voordien wel zijn kwartfinalerace had gewonnen, er niet aan te pas. Even lag België in derde positie, maar alleen de eerste twee landen plaatsten zich voor de A-finale. 

De overwinning in de halve finale van België ging naar Nederland, voor Canada en China. De winnende tijd was 2.37.891. Het Belgische kwartet noteerde 2.38.407.

03/02/23
20:23

Individueel kwalificeerden Hanne en Stijn Desmet, Warre Van Damme en Vanhooren zich voor de halve finales van op de 1.500 meter. Hanne Desmet start op de tweede dag ook in de kwartfinale van de 1.000 meter, Stijn op die van de 500 meter. 


Den Dulk, Pétré en Vanhooren overleefden de voorrondes van de 500 meter, maar sneuvelden in de series. Op de 1.000 meter was Van Damme hetzelfde lot beschoren.

20:22

De Belgische gemengde aflossingsploeg heeft zich in Dresden geplaatst voor de halve finales. Tineke den Dulk, Hanne en Stijn Desmet en Ward Pétré versloegen in hun kwartfinale Hongarije, Bulgarije en Frankrijk.


In de halve finale morgen nemen de Belgen het op tegen Nederland, Canada en China.