Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Woedende Hakimi haalt in catacomben verhaal bij Infantino, maar verontschuldigt zich

 zo 18 december 2022 09:51
Hakimi liet zich na de wedstrijd helemaal gaan tegen de scheidsrechter.

Achraf Hakimi heeft zijn excuses aangeboden aan FIFA-voorzitter Gianni Infantino voor zijn gedrag na de nederlaag in de troostfinale op het WK voetbal. Hakimi zou op weg naar de kleedkamer na de match tegen Kroatië op enkele centimeters van het gezicht van Infantino zijn beklag hebben gemaakt over de scheidsrechter.

De scheidsrechtelijke beslissingen in de kleine finale tussen Kroatië en Marokko deden veelvuldig pijn aan de ogen. Hoofdscheidsrechter Abdulrahman Al Jassim - wellicht niet toevallig een Qatarees - was de controle helemaal kwijt en werd ook niet geholpen door de VAR.

 

Een duidelijke penalty voor Kroatië werd niet gefloten en gele kaarten bleven opvallend vaak op zak. Kroatië kreeg geen enkele kaart, Marokko uiteindelijk twee gele.

 

Kroatië liet het na het behalen van de derde plaats niet aan zijn hart komen. Dat was wel even anders bij de ontgoochelde Marokkanen. Verschillende spelers belaagden scheidsrechter Abdulrahman Al Jassim nadrukkelijk.

Infantino is mijn vriend en ik respecteer hem enorm. Er is niets gebeurd.

Achraf Hakimi

Achraf Hakimi ging voorop in het bedenkelijke gedrag tegenover een scheidsrechter. En daar bleef het niet bij.

 

De rechtervleugelverdediger van Paris Saint-Germain deed ook ferm zijn beklag bij FIFA-voorzitter Gianni Infantino op weg naar de kleedkamer, maar bood nadien wel zijn excuses aan.

 

Journalisten die aanwezig waren in de catacomben van het Khalifa-stadion stelden vast hoe de in Spanje geboren en getogen Hakimi "op minder dan vijf centimeter" van Infantino ging staan en "met stemverheffing" tekeer ging over de scheidsrechter.

 

"Er is niets gebeurd, ik was woedend, maar ben nadien naar hem toegestapt en heb me verontschuldigd voor de woorden die ik tegen hem heb gezegd", zei Hakimi aan Marokkaanse media.

 

"Infantino is mijn vriend en ik respecteer hem enorm. Er is niets gebeurd."