Ga naar de inhoud

Asterix Avo Beveren wint Montenegrijnse machtstrijd in Challenge Cup

 wo 14 december 2022 00:15
Asterix Avo Beveren (archief).

Asterix AVO Beveren begon uitstekend aan de knock-outfase van de Challenge Cup volleybal. In zijn heenwedstrijd van de 1/16e finales heeft het met 1-3 gewonnen van het Montenegrijnse Herceg Novi. Volgende week woensdag mag het die voorsprong in eigen huis trachten te consolideren.

Asterix AVO Beveren heeft een stevige optie op de volgende ronde in de Challenge Cup volleybal genomen. Onze landgenoten wonnen in de 1/16e finales in 4 sets van het Montenegrijnse Herceg Novi (16-25, 19-25, 25-23 en 20-25).

 

Geen walk in the park. Herceg Novi staat los op kop in zijn thuiscompetitie en liet dit seizoen nog geen enkele set liggen. 

 

Toch liet het Belgische team zich niet van de wijs brengen door die statistiek. Integendeel. Asterix AVO begon uitstekend aan zijn partij en sloeg de Montenegrijnen meteen twee sets om de oren (16-25, 19-25).

 

Herceg Novi knokte nog fel terug in de derde set, die uitdraaide op een nek-aan-nek-race van 25-23. Maar dat was slechts uitstel van executie. De Belgische vrouwen controleerden de vierde set (20-25) en verzilverden zo een uitstekende uitgangspositie voor de terugwedstrijd, die volgende week woensdag gespeeld wordt.