Ga naar de inhoud

Kangoeroes en stad Mechelen willen nieuwe sporthal bouwen op site van Winketkaai

 do 8 december 2022 14:07
De huidige Winketkaai voldoet niet meer aan de noden van modern basketbal.
De huidige Winketkaai voldoet niet meer aan de noden van modern basketbal.

De stad Mechelen en basketbalclub Kangoeroes willen werk maken van een nieuwe sporthal op de site van de Winketkaai, de huidige thuisbasis van de club. "We zijn blij dat er een concreet perspectief op tafel ligt en dat onze fondsenwerving effectief kan starten", klinkt het bij de club.

De sporthal aan de Winketkaai is eigenlijk al jaren niet meer geschikt voor topbasketbal. Ruim 2 decennia geleden verliet het befaamde Racing Mechelen precies om die reden de Winketkaai om te verhuizen naar Antwerpen.

 

Na de fusie tussen Kangoeroes Willebroek en Pitzemburg belandde de nieuwe club opnieuw in de Winketkaai, met de belofte van een nieuwe zaal in de nabije toekomst.

 

Die zaal zou komen in de nieuwe stadswijk Ragheno, maar dat project is nog niet voor morgen. Omdat voor Kangoeroes de tijd dringt - de club moet voor haar Europese matchen als noodgedwongen uitwijken naar Willebroek - is nu een oplossing gezocht en gevonden aan de Winketkaai.

Er komt uiteraard heel wat bij kijken, maar club en stad beseffen dat de tijd dringt.

Kangoeroes-voorzitter Luc Katra

"De sporthal op de Winketkaai voldoet niet meer aan de hedendaagse normen. Er biedt zich echter de mogelijkheid om een nieuw basketbalcomplex naast de bestaande sporthal te bouwen, zodat er geen lacune in de beschikbare infrastructuur komt", zegt Abdrahman Labsir, schepen van Sport in Mechelen.

 

De stad zal de grond van de nieuwe infrastructuur faciliteren, zodat Kangoeroes als bouwheer kan optreden om de sporthal te ontwikkelen. "We zijn blij dat er een concreet perspectief op tafel ligt en dat onze fondsenwerving effectief kan starten," reageert Kangoeroes-voorzitter Luc Katra. "Daar komt uiteraard heel wat bij kijken, maar club en stad beseffen dat de tijd dringt."

 

In afwachting van het nieuwe project zal Kangoeroes zijn thuiswedstrijden in de nationale competitie blijven afwerken in de huidige sporthal aan de Winketkaai. Voor Europese wedstrijden wijkt de club uit naar Willebroek.