Ga naar de inhoud

Adembenemend: Fransman stuntvliegt met parapente langs luchtballonnen en schoorstenen in Cappadocië

 ma 28 november 2022 14:17
" "
De Fransman Valentin Delluc is geen gewone toerist.

Iedereen kent wel het fraaie, Turkse landschap met de grillige rotstorens in Cappadocië. Er worden heel wat toeristische ballonvaarten georganiseerd om de natuurpracht op het gemakje te bewonderen, maar voor de Franse speedrider Valentin Delluc gaat dat niet snel genoeg. De man springt met zijn parapente uit een ballon, zoeft door een zee van luchtballonnen (die hij als trampoline gebruikt) en rakelings langs de rotsen. Bekijk zijn razendsnelle scheervlucht vol trucjes.

Delluc sprong naar beneden vanaf 2.600 meter hoogte en voerde truken uit die hij nooit eerder had gedaan, onder meer een dubbele rol. "Dit was een andere vlucht dan ik gewoon ben. Hier is meer techniek voor nodig."

"Ik moest heel snel denken en mijn energie onder controle houden. De omstandigheden waren ook heel anders, maar de ervaring was enorm. Dit landschap kan je nergens anders ter wereld aanschouwen."