Ga naar de inhoud

Ghys en De Vylder winnen Zesdaagse in Gent, podiumplek voor Iljo Keisse

Ghys en De Vylder waren de besten in Gent.

Robbe Ghys heeft aan de zijde van Lindsay De Vylder de Gentse Zesdaagse gewonnen. De twee Belgen stonden al een paar dagen aan de leiding en zetten in de afsluitende ploegkoers de puntjes op de i. Voor keizer Iljo Keisse zat de zege er niet meer in. Hij werd samen met Jasper De Buyst derde in zijn laatste thuisrace.

Deze Zesdaagse in Gent stond de afgelopen dagen toch vooral in het teken van Iljo Keisse. De renner won al 7 keer in het Kuipke en droomde als afscheid misschien nog van een 8e zege, maar dat lukte aan de zijde van Jasper De Buyst niet.

 

In de afsluitende ploegkoers moest het duo een ronde goedmaken en dat lukte ook. De Buyst ging zelfs voor een doublette en zo stonden ze even aan de leiding. "Iljo, Iljo, Iljo", klonk het in Gent.

 

Maar het mooie liedje bleef niet duren. De twee andere duo's, Van den Bossche/Havik en De Vylder/Ghys, gingen er nog een keer vol voor. Zij zouden uitmaken wie met de zege aan de haal ging. 

 

Ghys heeft natuurlijk ervaring na zijn twee vorige eindzeges, hij hield een late uitval van het Belgisch-Nederlands duo onder controle. Zo won Ghys voor de derde editie op een rij, dit keer aan de zijde van Lindsay De Vylder.

Reacties na de Zesdaagse van Gent:

  • Robbe Ghys: "Het was wat zoeken naar het ritme deze week, want veel jongens waren er lang tussenuit geweest. Het is een hele mooi week geweest, ik heb ervan genoten. Ik ben trots dat ik een stuk uit Iljo zijn carrière heb mogen meemaken en dat ik hem zelf ook pijn heb kunnen doen, dat is ook een kleine eer. Ik hoop dat ik ook ooit in de buurt kom van zijn zeven zeges. Vroeger waren er meer zesdaagses om je te tonen, maar in België is Gent de enige plek waar je je echt kan tonen. Ik heb een mooie planning voor 2023, vanaf morgen begin ik bij mijn nieuwe ploeg (Alpecin-Deceuninck), ik hoop dat mijn motor in de toekomst enkel maar groter wordt."
 
  • Yoeri Havik: "Ik had een hele goede maat aan Fabio Van den Bossche. Hij viel de eerste dag en dat heeft wel wat invloed gehad. Ik dacht dat het er nog inzat om te winnen, maar het is net niet gelukt. De laatste rondes was er wel ontgoocheling, maar over de hele week bekeken kunnen we alleen maar tevreden zijn. Fabio is nog maar 22 en is er nu al zo dichtbij. Volgend jaar proberen we het opnieuw."
 
  • Jasper De Buyst: "Ik denk dat de derde plek het hoogst haalbare was. We hebben een aantal mindere momenten gehad. We hadden veel moeite met de punten, dat was vanaf het begin duidelijk. We hebben wel altijd tegen mekaar gezegd dat we ons er geen zorgen over moesten maken. De ploegkoers aan het eind duurt een uur, daarin kan er veel. Waar we tekort schoten? Iljo en ik zijn gewoon veel minder explosief dan al die pistiers en buiten de ploegkoers zijn het bijna allemaal snelle nummers, dan is de rekening snel gemaakt."
Eindstand
1. Ghys/De Vylder (Bel) 356  
2. Van den Bossche/Havik (Bel/Ned) 337  
3. Keisse/De Buyst (Bel) 181  
4. Hesters/Teutenberg (Bel/Dui) 253
+1
5. Hoppezak/Heijnen (Ned) 250 +8
6. Hayter/Wright (GBr) 206 +8
7. Kluge/Reinhardt (Dui) 107 +9
8. Van Schip/Dens (Ned/Bel) 245 +18
Fase per fase
17:41
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:37
Winst voor De Vylder/Ghys

Lindsay De Vylder en Robbe Ghys halen het na een spannende laatste ploegkoers. Voor vandaag deden er nog 4 duo's mee voor de winst, met daarbij ook publiekslieveling Iljo Keisse.


Onder aanmoedigingen van het publiek kwam hij met nog 10 minuten te rijden zelfs even aan de leiding samen met Jasper De Buyst, maar daarna zetten Ghys/De Vylder en Van den Bossche/Havik de puntjes op de i.


Zij zouden vechten voor de zege en het was het volledige Belgische duo dat aan het langste eind trok.


Voor Ghys is het zijn derde zege op rij in het Kuipke. Vorig jaar en in 2019 won hij aan de zijde van Kenny De Ketele.

17:37
Bekijk de slotfase
16:25
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
16:24

De tijdrit is weer een kolfje naar de hand van Lindsay De Vylder. Zo graait hij nog tien punten mee voor de afsluitende ploegkoers.

15:54
Keisse: "Je kijkt er al weken naar uit, maar ook niet echt"
15:37
Emotionele Iljo Keisse krijgt erehaag bij afscheid in Gent
15:20
Keisse wint laatste dernyrace uit carrière en krijgt bloemen van zijn vader, en tifo van publiek
15:15
Keisse wint laatste dernyrace

De keizer van het Kuipke gooit zijn wiel weer de lucht in, wanneer hij als eerste over de streep komt in zijn laatste dernywedstrijd. Hij kwam op 12 ronden van de streep van de laatste naar de eerste plaats en hield de opkomende Fabio Van den Bossche en Robbe Ghys achter zich. 

Jules Hesters had enkele minuten geleden de eerste dernyrace gewonnen voor Tuur Dens.

15:10
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:00
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:18
Dens pakt 5 op 6 deze week in 500 meter, De Vylder en Ghys weer op 1

Jan-Willem van Schip heeft "Tuurminator" Dens weer op weg gestuurd naar de zege in de tijdrit over 500 meter. De jonge Belg nam weer de 3 ronden voor zijn rekening, goed voor 26"802, dat is wel 3 tienden boven zijn baanrecord eerder deze week.

Dens won 5 van de 6 chrono's over 500 meter. De jonge Belgen Gianluca Pollefliet en Noah Vandenbranden eindigden tweede, Robbe Ghys was derde, gegangmaakt door Lindsay De Vylder.

Met 10 punten erbij ronden De Vylder en Ghys de 300 punten, waardoor ze een bonusronde verdienen. Ze springen zo qua punten over Fabio Van den Bossche en Yoeri Havik weer naar de kop op punten: 300 tegenover 282 punten.

Op 1 ronde volgen Hesters/Teutenberg (219) en Keisse/De Buyst (156).
14:16
Puntenkoersen

Er worden 2 reeksen van puntenkoersen gereden. Philip Heijnen is de beste in de eerste reeks, Vincent Hoppezak in de tweede. Lindsay De Vylder pakt als tweede in de tweede run 6 punten, Fabio Van den Bossche als vierde 4.

Van den Bossche/Havik leiden met 278 punten, De Vylder/Ghys volgt op 1 ronde met 290 punten. Bij 300 punten komt er een bonusronde bij.

14:05
Bedankt voor het compliment! Gisteren hadden we een mindere dag en dat werd meteen afgestraft.
Lindsay De Vylder kreeg van onze man lof als "beste man van de week"
13:42
Nog maar 11 duo's, geen Dillier meer

Al op de eerste dag werd het duo Dillier/Steels gehalveerd, omdat Stijn Steels ten val kwam en niet meer voort kon. De Zwitser Sylva Dillier deed de individuele nummers nog mee de voorbije dagen, maar vandaag start hij niet meer.

13:31
Van den Bossche/Havik leiden met 3 duo's op 1 ronde

Robbe Ghys en Lindsay De Vylder speelden op dag 5 hun leidersplek kwijt aan Fabio Van den Bossche en Yoeri Havik. In de afsluitende ploegkoers deden Jules Hesters/Tim Torn Teutenberg en Iljo Keisse/Jasper De Buyst een geweldige zaak: zo krijgen we 3 duo's op 1 ronde van de leiders.

Vier duo's komen nog in aanmerking voor de winst. Van den Bossche/Havik op 1 met 274 punten, gevolgd op een ronde door De Vylder/Ghys op 2 met 284 punten, Hesters/Teutenberg op 3 met 216 punten en Keisse/De Buyst op 4 met 156 punten.

Opgelet: als je de kaap van 100 punten neemt, krijg je een bonusronde, dat kan een grote rol spelen vanmiddag.  

14/11/22