Ga naar de inhoud

Ongelofelijk: rode vlag en regen leveren Magnussen polepositie op in sprintrace in Brazilië

 vr 11 november 2022 21:06
Kevin Magnussen begint zijn 140e Grand Prix vanaf de pole.

Kevin Magnussen staat voor het eerst in zijn carrière op polepositie. De Deen had net het snelste rondje uit zijn Haas geperst toen George Russell (Mercedes) in de grindbak vloog. De regen liet zijn concurrenten niet toe om nog een snellere poging te wagen en zo staat er een Haas vooraan bij de Braziliaanse sprintrace.

Een staartteam? Haas staat morgen op de voorste startrij bij de sprintrace van Brazilië. En dat vierden ze alsof ze een wereldtitel hadden gewonnen. 

 

Hoe was Kevin Magnussen (30) daar in geslaagd? De Deen reed bij de start van Q3 de snelste tijd van de top 10, toen Russell zijn Mercedes in de grindbak parkeerde. Omdat het circuit nat lag, besloot de wedstrijdjury met de rode vlag te zwaaien.

 

Ondertussen gingen de hemelsluizen helemaal open boven Sao Paulo, waardoor het uitgesloten was om toch nog een snellere tijd te klokken dan Magnussen.

 

Voor Magnussen is het de eerste keer in zijn loopbaan dat hij vanaf de pole aan een (sprint)race mag beginnen. En dat bij zijn 140e Grand Prix.

 

Max Verstappen begint vanaf de 2e plek, George Russell kan niet klagen na zijn crash want hij staat op plek 3, naast Lando Norris (McLaren). 

 

Charles Leclerc (Ferrari) moet vrede nemen met de 10e plek. De Monegask kwam al eens met de schrik vrij in Q1. Toen Gasly bewees dat het circuit droog genoeg lag voor slicks, werd het voor alle toppers nog een sprint naar de pitbox om de banden te wisselen. Net op tijd kon hij zich kwalificeren voor Q2.

 

En dan sloeg zijn team nog eens aan het blunderen in Q3. Terwijl iedereen op slicks nog een snelle tijd kon neerzetten, werd de Ferrari-rijder op intermediates de baan opgestuurd. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: