Ga naar de inhoud

Voor de tweede keer in enkele dagen sturen de Antwerp Giants een Amerikaan wandelen

De Amerikaan Quentin Goodin mag van de Antwerp Giants andere oorden opzoeken.

Het rommelt bij de Antwerp Giants. Na de povere competitiestart heeft de club voor de tweede keer in enkele dagen een Amerikaan op straat gezet. "We gaan op zoek naar versterking", klinkt het in de Lotto Arena.

Onder nieuwe coach Ivica Skelin beleven de Antwerp Giants voorlopig geen al te best seizoensbegin. De club kon zich als "lucky loser" nog wel plaatsen voor de groepfase van de FIBA Europe Cup - een meevaller - maar op het veld zijn de prestaties tot nu toe ondermaats.

 

In de eigen competitie verloren de Giants 2 van hun eerste 3 wedstrijden. Afgelopen weekend kreeg het team nog een pak rammel op het veld van vicekampioen Mechelen.

 

Voor die wedstrijd was al aangekondigd dat guard Maurice Watson de club zou verlaten. De Amerikaan presteerde nochtans als een van de weinigen op niveau, maar moest om extra-sportieve redenen toch vertrekken.

Enkele dagen later heeft Antwerp bekendgemaakt dat Watsons landgenoot Quentin Goodin ook mag opkrassen. "Hij voldeed niet aan de verwachtingen en werd doorgestuurd", klinkt het bij de Giants, die op zoek gaan naar versterking.

 

"We presenteren binnenkort twee nieuwe spelers. De club wil met twee nieuwe versterkingen de komende weken opnieuw succesvolle resultaten neerzetten. Op korte termijn rekenen we op onze Belgische profs en Avery Woodson, Royce Hamm en Reggie Upshaw om zich verder te profileren in de 3 competities."

 

Het blijft dus erg woelig bij de Antwerp Giants, net als vorig seizoen. Toen werden de sportieve ambities gefnuikt door het tussentijdse vertrek van enkele sterkhouders en werd coach Christophe Beghin halfweg het seizoen ontslagen. De kentering die de Giants dit seizoen hoopten in te zetten met coach Skelin blijft voorlopig uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.