Ga naar de inhoud

Japanner Hashimoto pakt WK-goud in allroundfinale, paard met bogen nekt Van den Keybus

Daiki Hashimoto heeft de allroundfinale op het WK turnen in Liverpool gewonnen. De Japanner deed het beter dan Boheng Zhang uit China en kreeg met Wataru Tanigawa nog een landgenoot mee op het podium. Luka Van den Keybus moest vrede nemen met plek 20. De Belg begon uitstekend, maar op het 5e toestel ging het mis.

Daiki Hashimoto kroonde zich vorig jaar al tot olympisch kampioen en nu kan de 21-jarige Japanner zich ook wereldkampioen noemen. Na zes toestellen had hij een score van 87,198 punten achter zijn naam staan.

 

Dat was voldoende om af te rekenen met zijn grote concurrent uit China, Zhang Boheng. Hij was op het vorige WK nog wel goed voor goud, maar moest nu vrede nemen met zilver en 86,765 punten. 

 

Het brons leek even naar Brody Malone en Amerika te zullen gaan, maar met zijn laatste oefening aan de rekstok ging Wataru Tanigawa hem nog voorbij.

Van den Keybus turnt sterk, maar valt op paard met bogen

Van den Keybus kwam als 22e uit de kwalificaties en verbaasde dus door na 4 van de 6 onderdelen nog op plek 8 te staan. Sterker nog, hij was op dat moment nog niet buiten de top 10 geweest.

 

Hij begon met sprong (14,133), brug (14,066), rekstok (13,366) en vloer (13,333). Maar op het paard met bogen spatte zijn top 10-droom uit elkaar. Het is niet zijn favoriete toestel en Van den Keybus koos voor een iets lagere moeilijkheidsgraad om de oefening zonder kleerscheuren door te komen. Maar dat lukte niet, bij de afsprong kwam hij ten val en dat werd hem zwaar aangerekend.

 

Hij kreeg amper 10,566 punten en tuimelde zo plots naar plaats 19. Na de ringen (12,800) moest hij uiteindelijk tevreden zijn met plek 20.

Luka Van den Keybus.

Bekijk hier 4 van de 6 oefeningen van Van den Keybus