Ga naar de inhoud

BEKIJK: Herbeleef de toestelfinales op het WK turnen, inclusief een verrassing aan de rekstok

De Amerikaan Brody Malone turnde de beste oefening van zijn leven.

Het WK turnen in Liverpool zit er helemaal op. In een Belgenloze slotdag verraste Brody Malone de wereldkampioen allround aan de rekstok. Bekijk alle winnende oefeningen op de balk en grond bij de vrouwen en de brug, sprong en rekstok bij de mannen.

Wereldkampioen allround laat zich verrassen aan rekstok

De Amerikaan Brody Malone heeft voor een verrassing gezorgd aan de rekstok. Hij klopte met de perfecte oefening de gedoodverfde topfavoriet Daiki Hashimoto. De Japanner kreeg een lagere moeilijkheidsgraad, goed voor 14,700 punten. Dat zijn er 0,100 minder dan zijn 22-jarige rivaal. De Braziliaan Arthur Mariana (14,466) vervolledigt het podium.

Zou slingert zich naar goud op de brug

Zou Jingyuan heeft in Liverpool voor de derde keer de wereldtitel aan de brug gewonnen. De Chinees behaalde een uitzonderlijke score van 16.166 punten en versloeg daarmee opnieuw zijn runner-up van de Olympische Spelen in Tokio, de Duitser Lukas Dauser (15.500 punten). De bronzen medaille ging naar Carlos Yulo uit de Filipijnen, die daarjuist al de zilveren medaille op de sprong had gewonnen. 

Hazuki Watanabe is de primus op de balk

Hazuki Watanabe is de primus op de balk. De Japanse haalde 13.600 punten en versloeg daar de Canadese Elsabeth Black (13.566) en haar landgenote Shoko Miyata (13.533) mee. De kersverse wereldkampioene allround, de Braziliaanse Rebeca Andrade, viel en pakte de achtste en laatste plaats van de finale. 

Goud voor Artur Davtyan op de sprong

Dankzij twee bijna perfecte sprongen pakt de Armeniër Artur Davtyan de gouden medaille op sprong. In Liverpool scoorde hij 15.050 punten. De Armeniër onttroonde daarmee de regerend wereldkampioen, Carlos Yulo (14.950 punten). De Oekraïner Igor Radivilov won de bronzen medaille (14.733 punten).

Na twee Europese titels, nu wereldtitel voor Gadirova

De Britse Jessica Gadirova heeft haar eerste wereldtitel op de grond gepakt. Met een score van 14,200 punten blies ze de concurrentie weg. De Amerikaanse Jordan Chiles (13,833 punten) en Jade Carey (13,733) zijn de nummers 2 en 3.

WK turnen
17:48
Zou slingert zich naar goud
17:27
Zou pakt voor 3e keer goud aan de rekstok

Zou Jingyuan heeft in Liverpool voor de derde keer de wereldtitel aan de rekstok gewonnen. De Chinees behaalde een uitzonderlijke score van 16.166 punten en versloeg daarmee opnieuw zijn runner-up van de Olympische Spelen in Tokio, de Duitser Lukas Dauser (15.500 punten). De bronzen medaille ging naar Carlos Yulo uit de Filipijnen, die daarjuist al de zilveren medaille op de sprong had gewonnen. 

16:13
Hazuki Watanabe is de primus op de balk
16:12
Japan balkt van vertrouwen

Hazuki Watanabe is de primus op de balk. De Japanse haalde 13.600 punten en versloeg daar de Canadese Elsabeth Black (13.566) en haar landgenote Shoko Miyata (13.533) mee. De kersverse wereldkampioene allround, de Braziliaanse Rebeca Andrade, viel en pakte de achtste en laatste plaats van de finale. 

15:30
Goud voor Artur Davtyan
15:29
Artur Davtyan springt naar goud

De kop is eraf. Dankzij twee bijna perfecte sprongen pakt de Armeniër Artur Davtyan de gouden medaille op sprong. In Liverpool scoorde hij 15.050 punten. De Armeniër onttroonde daarmee de regerend wereldkampioen, Carlos Yulo (14.950 punten). De Oekraïner Igor Radivilov won de bronzen medaille (14.733 punten).


14:30
LIVESTREAM

Het WK turnen in Liverpool nadert zijn einde. Op de slotdag van het kampioenschap staat de balk en de grondoefening bij de vrouwen, en de brug, sprong en rekstok bij de mannen op het programma. Volg de ontknoping vanaf nu op Canvas of met een livestream in onze website/app.

12:53
Geen Belgen

Nina Derwael en Lisa Vaelen kwamen gisteren al in actie op hun toestelfinale in Liverpool. Vaelen haalde een knappe 6e plaats op de sprong, Derwael slingerde zich naar brons aan de brug met ongelijke leggers. Vandaag komen er geen Belgen in actie.


Ook spektakelman Noah Kuavita niet. Onze landgenoot wordt al een tijdje geplaagd door een mentale blokkade. Kuavita kampt met "twisties", waar ook Simone Biles last van had op de Olympische Spelen in Tokio.