Ga naar de inhoud

Roma-icoon De Rossi krijgt bij SPAL zijn eerste kans als trainer

 di 11 oktober 2022 17:23
Daniele De Rossi, hier bij de Italiaanse nationale ploeg.

Daniele De Rossi is klaar voor zijn debuut als hoofdcoach. Het Roma-icoon grijpt zijn kans bij SPAL in de Serie B, de Italiaanse tweede klasse. Hij was aan de slag als assistent-coach van Roberto Mancini bij Italië, maar verlaat de Europese kampioen.

Als speler was De Rossi bijna twee decennia lang actief bij AS Roma, en ook voor de Italiaanse nationale ploeg was de middenvelder erg belangrijk. Hij speelde er 117 wedstrijden en behaalde in 2006 de wereldtitel met de Squadra Azzurra.

 

Aan de zijde van bondscoach Roberto Mancini zette De Rossi zijn eerste stappen in de trainerswereld bij Italië. Na anderhalf jaar en met een Europese titel op zak verlaat hij het Italiaanse nest en vliegt hij van Rome naar het noorden van Italië. 

 

SPAL, de nummer veertien in de Serie B, legt zijn lot nu in handen van De Rossi. 

 

De club wakkerde maandag al de verwachtingen aan en maakte dat een dag later waar.  "Ferrara, mister De Rossi is hier!", tweette de club vandaag. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: