Ga naar de inhoud

Daniele De Rossi wordt assistent-coach van Mancini bij de Squadra Azzurra

Daniele De Rossi speelde meer dan 100 keer voor de Squadra Azzurra.

Daniele De Rossi gaat aan de slag als assistent-coach bij de Italiaanse nationale ploeg. Voor de voormalige Italiaanse international zijn het zijn eerste stappen in het trainersvak. "Ik ben heel blij met zijn komst", zegt bondscoach Roberto Mancini.

De 37-jarige Daniele De Rossi speelde nagenoeg zijn hele carrière bij AS Roma en nam vorig jaar afscheid van het profvoetbal na een kort avontuur bij Boca Juniors. Nu keert hij terug in het voetbal als assistent bij de Squadra Azzurra, waar hij de kneepjes van het vak kan leren van Roberto Mancini.

 

"Ik ben blij dat ik bij de nationale ploeg kan starten aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière", vertelt De Rossi. "Ik bedank bondsvoorzitter Gravina en bondscoach Mancini voor het vertrouwen. Ik ben blij dat ze in mij geloven."

 

"Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar Coverciano (het nationale trainingscentrum, red), wat toch een beetje thuiskomen is voor mij. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan."

 

Bondscoach Mancini is opgetogen: "Ik ben heel blij met de komst van Daniele. Ik ben overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage zal kunnen leveren en ik hoop dat zijn eerste ervaring als trainer nuttig zal zijn voor de toekomst."

 

De Rossi trok zelf 117 keer het truitje van de Squadra Azzurra aan. Hij scoorde 21 keer. Met Italië won hij het WK in 2006 en werd hij vice-Europees kampioen in 2012.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.