Ga naar de inhoud

Volledig seizoen koersen met oortjes, op WK zonder: "Dateert van de middeleeuwen"

 di 27 september 2022 08:30
Wout van Aert en Remco Evenepoel moesten het zonder communicatie stellen op het WK.

Sprintte hij nu voor de 2e, 10e of 15e plek? Wout van Aert wist het op het WK niet door een gebrek aan communicatie. "Een drama", noemde hij het en daar sloten Patrick Lefevere, José De Cauwer en Jolien D'hoore zich bij aan in De Tribune. "Het is crimineel."

In het dagelijkse leven rijden de profs altijd met radiocommunicatie rond, waardoor ze vanuit de volgwagens op de hoogte worden gehouden van wat er in de koers gebeurt. 

 

Op het WK - georganiseerd door de UCI - gelden er andere wetten en moeten renners en staf zich behelpen met bijvoorbeeld bordjes langs de kant van de weg.

 

Zo waren Christophe Laporte en Michael Matthews compleet verrast met hun zilver en brons. Ook Wout van Aert wist niet dat hij aan het sprinten was voor de podiumplaatsen.

 

"Ik had de benen om met Remco op het podium te kruipen", sakkerde Van Aert. "Koersen zonder oortjes is niet meer van deze tijd."

 

Patrick Lefevere, manager van Quick Step-Alpha Vinyl, noemde het in De Tribune zelfs "crimineel".

 

"Ik ben een werkgever van 80 mensen. Stel je voor dat ik boven in mijn bureau door het venster kijk en grote fouten zie, maar ik mag niet naar beneden gaan tot 17u om te zeggen dat die fouten veel geld kosten. Hoe dwaas is dat? Ik kan er niet bij."

Ze melden dan een gevaarlijke doortocht op de radio, maar je kan het niet doorgeven aan de rensters. Het is gewoon niet verantwoord.

Jolien D'hoore

Ook commentator José De Cauwer vindt het onvoorstelbaar dat de "topsporters niet begeleid mogen worden". "Stel dat er bijvoorbeeld een oliespoor ligt, maar je kan niet verwittigen. Dan komen ze de bocht om en liggen ze er met 50."

 

Jolien D'hoore kwam het zelf al tegen in de koers. "Ze melden dan een gevaarlijke doortocht op de radio, maar je kan het niet doorgeven aan de rensters. Het is gewoon niet verantwoord."

 

"Het dateert uit de middeleeuwen. Terwijl alles vooruitgaat op vlak van fietsen en mechanische onderdelen, blijven ze op zoiets steken."

Gerelateerd: