Ga naar de inhoud

Thomas Pieters eindigt 28e in Schotland, Ryan Fox pakt de titel

 zo 2 oktober 2022 18:35

Op de legendarische St Andrews golfbaan in Schotland is Thomas Pieters 28e geworden op het Alfred Dunhill Links Championship. Onze landgenoot zal zich vooral zijn rampzalige tweede ronde beklagen. De eindzege was voor de Nieuw-Zeelander Ryan Fox. Nicolas Colsaerts haalde zaterdag de cut niet.

stand
    score R1 R2 R3 R4
1. Ryan Fox (NZe) -15 66 74 65 68
2. Alex Noren (Zwe) -14 67 69 69 69
28. o.a. Thomas Pieters -6 65 83 64 70
75. o.a. Nicolas Colsaerts +1 70 76 71 ---

Alfred Dunhill Links Championship

18:30

Fox is de primus in Schotland, Pieters 28e

Na een ultieme ronde van 70 slagen is Thomas Pieters zondag op een gedeelde 28e plaats geëindigd in het Alfred Dunhill Links Championship (DP World Tour/5 miljoen dollar) in het Schotse Saint Andrews.

Pieters, die na een dramatische tweede ronde van 83 slagen nog op een 102e plaats stond, realiseerde tijdens de laatste twee dagen nog ronden van 64 en 70 slagen. Zonder inzinking op dag twee deed onze landgenoot misschien wel mee voor de zege. Met zijn eindscore van 282 slagen, zes onder par, telde hij negen slagen meer dan de Nieuw-Zeelander Ryan Fox, die met een ultieme ronde van 68 slagen, de Engelsman Callum Shinkwin en de Zweed Alexander Noren met een slag achter zich liet. 

Voor Fox is het zijn tweede overwinning van het seizoen. In februari pakte hij ook al de eindzege in de Ras Al Khaimah Classic. In mei greep hij nipt naast de Dutch Open titel, nadat hij in een play-off de duimen moest leggen voor de Fransman Victor Perez.

18:29
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
01/10/22
19:27

What a difference a day makes

Thomas Pieters heeft zaterdag op de Old Course in St.Andrews dankzij een foutloze ronde in 64 slagen, acht onder par en de beste ronde van de dag, maar liefst 72 plaatsen winst gemaakt op het Alfred Dunhill Links Championship.

Na een snertdag gisteren klom de nummer 31 van de wereld klom van de 102e naar de 30e plaats op.

Pieters, die na een baaldag op een door slecht weer geteisterde Carnoustie-baan maar liefst 83 slagen nodig had, liep een foutloos parcours en putte acht birdies weg. Zo klom hij maar liefst van plaats 102 naar de 30e.

Pieters volgt op 11 slagen van leider Richard Mansell, exact het aantal slagen dat Pieters gisteren boven par sloeg.

Nicolas Colsaerts haalde de cut niet. De Brusselaar, die op Carnoustie-baan voor zijn derde ronde 71 slagen nodig had (twee eagles, drie bogeys) eindigde met 217 slagen op een gedeelde 75e plaats.

19:25
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:24
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
30/09/22
17:43

Ontevreden Pieters komt binnen in 83(!) slagen

Thomas Pieters had na een eerste rondje in 65 slagen uitzicht op een goed resultaat in Schotland, maar het Schotse weer strooide roet in zijn eten op dag 2. In de regen en de gierende wind kwam er maar een speler binnen met een score onder par.


Iedereen had dus moeite met de omstandigheden, maar Pieters had het opvallend lastig. Op 8 van de 18 holes had hij maar slagen dan toegestaan nodig en dat leidde tot een score van 83, maar liefst 11 over par.


Met die barslechte score tuimelde hij van plek 7 naar plek 102. Een dag om snel te vergeten. Tijdens zijn rondje raakte hij zo gefrustreerd dat hij zelfs een tweet stuurde naar de organisatie: "zijn jullie dronken?".


Ook Colsaerts had het knap lastig, maar doet het wel beter. Hij moet na twee dagen tevreden zijn met plek 72.

17:23

Thomas Pieters had niet de beste dag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:16

Het weer in Schotland was niet ideaal op vrijdag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:14

Maar een golfer kwam binnen met een score onder par.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
29/09/22
20:13

Thomas Pieters is met een openingsronde in 65 slagen, zeven onder par, van start gegaan op het Alfred Dunhill Links Championship.

Pieters, die zijn eerste ronde afwerkte op de Carnoustie, putte op zijn eerste negen holes twee birdies weg, waartegen hij één bogey moest noteren. Op zijn laatste negen holes sloeg de 30-jarige Antwerpenaar maar liefst zes birdies. 

In de stand telt de nummer 31 op de wereldranglijst vier slagen meer dan de Fransman Romain Langasque, die met een ronde van 61 slagen op de St. Andrews Old Course het baanrecord evenaarde.  

Nicolas Colsaerts leverde op de Kingsbarns een scorekaart af waarop vijf birdies en drie bogeys stonden. Met 70 slagen staat hij op een 78e plaats.