Ga naar de inhoud

WK roeien: Belgische dubbelvier wint C-finale, lichte dubbeltwee is 6e B-finale

 za 24 september 2022 13:00
" "
Ruben Claes, Tim Brys, Gaston Mercier en Ward Lemmelijn.

België had twee Belgische boten op het water op het WK roeien in Tsjechië. De lichte dubbeltwee (Van Zandweghe/Colpaert) eindigde 12e, de dubbelvier (Claeys/Brys/Mercier/Van Zandweghe) 13e. Lees hier hun toernooi nog eens na.

WK roeien 2022

17:35

Ruben Claeys: "Ander gevoel dan tijdens EK"

"Zes maanden geleden zijn we vertrokken van nul komma nul", zei Ruben Claeys. "Ons gevoel is helemaal anders dan tijdens het EK. Daar hadden we nooit het gevoel dat we in de race waren, hier grijpen we maar net naast de halve finales."

13:02

Lichte dubbeltwee wordt 12e

Niels Van Zandweghe en Marlon Colpaert hebben de zesde plaats weggekaapt in de B-finale van de lichte dubbeltwee, goed voor de 12e plaats allround. De twee kwamen na 500 meter als vijfde door, maar zakten daarna naar de laatste plaats.

Met 6'33"33 waren ze iets minder dan 5 seconden trager dan de Portugese winnaars van de B-finale in 6'28"78.

13:01

Belgische dubbelvier wint C-finale

Ruben Claeys, Tim Brys, Gaston Mercier en Ward Lemmelijn hebben met zijn vieren de C-finale naar zich toegetrokken. De vier eindigden zo 13e op alle deelnemers en tonen zo progressie na een tegenvallend EK.

De vier begonnen in het zog van de Tsjechen aan hun laatste race, na 1.000 meter namen ze de rol vooraan over en ze zouden die koppositie niet meer afgeven. Ze hielden de Amerikanen af: 1. België in 5'51"74, 2. VS in 5'52"05.

Het doel is Parijs 2024, ze toonden dat ze de kloof met de grote landen aan het dichten zijn. In de herkansingen kwamen ze maar 32 honderdsten tekort voor de halve finales. Landen als Frankrijk en Zwitserland waren maar enkele seconden sneller.

22/09/22
14:28

Geen A-finale voor lichte dubbeltwee

Niels Van Zandweghe en Marlon Colpaert zijn er donderdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de A-finale van de lichte dubbeltwee op het WK roeien in het Tsjechische Racice. Het Belgische duo werd vijfde in de eerste halve finale, in een tijd van 6'35"31.

De Tsjechen Jiri Simanek en Miroslav Vrastila wonnen de halve finale. Italië en Frankrijk werden tweede en derde en stootten ook door naar de A-finale.

21/09/22
14:27

Niels Van Zandweghe en Marlon Colpaert hebben zich woensdag verzekerd van een plaats in de halve finales van de lichte dubbeltwee. Ze werden tweede in de vierde reeks van de kwartfinales. De drie eerste boten plaatsten zich voor de halve finales, die donderdag worden geroeid.

Van Zandweghe en Colpaert moesten in een tijd van 6'27"42 enkel het Zwitserse duo voor laten gaan. De Belgen bezitten de elfde chrono van de twaalf deelnemende duo's in de halve finales. Enkel Nieuw-Zeeland was trager in de kwartfinales.

Zondag waren Van Zandweghe en Colpaert vierde geworden in hun reeks in de eerste ronde.

14:26
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20/09/22
14:24

C-finale voor dubbelvier

Ruben Claeys, Tim Brys, Gaston Mercier en Ward Lemmelijn zijn op het WK roeien in het Tsjechische Racice verwezen naar de C-finale. Dinsdag eindigden ze in de herkansingen vierde in hun race.

Alleen de eerste drie van beide herkansingen mochten naar de halve finales. De Belgen, maandag vijfde en laatste in hun reeks, finishten in 5'49"73 achter Frankrijk, Zwitserland en Litouwen.

19/09/22
17:21
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:20

De Belgische mannendubbelvier moet dinsdag aan de bak in de herkansingen op de wereldkampioenschappen roeien in het Tsjechische Racice. 

Maandag eindigden Ruben Claeys, Tim Brys, Ward Lemmelijn en Gaston Mercier op de vijfde en laatste plaats in de derde en laatste reeks. Enkel de eerste twee teams stootten rechtstreeks door naar de halve finales.

18/09/22
16:21
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.