Ga naar de inhoud

Oostende begint aan het basketbalseizoen met winst in Supercup tegen Den Bosch

 za 17 september 2022 22:36
De Amerikaan Breein Tyree was de uitblinker met 35 punten.
De Amerikaan Breein Tyree was de uitblinker met 35 punten.

Oostende heeft voor het 2e jaar op rij de BNXT Supercup gewonnen. De Belgische kampioen versloeg de Nederlandse kampioen Den Bosch in het opwarmertje voor de 2e editie van de BNXT League, die eind deze maand van start gaat.

Met Oostende en Den Bosch stonden de Belgische en de Nederlandse kampioen tegenover elkaar. Voor Oostende was het geen eenvoudige aanloop naar deze match, want coach Dario Gjergja en verschillende spelers (o.a. Bleijenbergh, Bratanovic en Gillet) misten de volledige voorbereiding door het EK.

 

Maar daar was op het veld aanvankelijk weinig van te merken, want Oostende ging als een komeet van start en had bij de rust een voorsprong van liefst 23 punten.

 

In de 2e helft liet Oostende zich tegen zijn gewoonte in wat in slaap wiegen. Den Bosch knokte zich knap weer in de wedstrijd en in het 4e quarter werd het plots nog spannend toen de Nederlanders naderden tot op 4 punten.


De ervaring van Oostende, gekoppeld aan de klasse van de nieuwe Amerikaan Breein Tyree (35 punten), gaf uiteindelijk de doorslag: 90-82. Oostende wint zo ook de 2e editie van de BNXT Supercup en lijkt klaar voor de start van de BNXT League, die eind deze maand van start gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.