Ga naar de inhoud

Grieks blijspel: James Rodriguez vergezelt Marcelo bij Olympiakos

 do 15 september 2022 20:13
James en Marcelo leerden elkaar kennen bij Real en vinden elkaar nu terug bij Olympiakos.

James Rodriguez (31) ruilt Qatar voor Griekenland. De Colombiaanse aanvallende middenvelder verlaat Al-Rayyan en vergezelt voormalig Real-ploegmaat Marcelo bij de Griekse landskampioen Olympiakos.

James Rodriguez vertoefde nog maar sinds de zomer van 2021 in de Qatarese woestijn, maar kon de lokroep van een Grieks avontuur niet weerstaan.

 

Al-Rayyan liet het contract van de Colombiaan "met goedkeuring van beide partijen" ontbinden. Zo lag de weg open voor Rodriguez richting Olympiakos, waar hij tekent voor één seizoen, met een optie op een extra jaar.

 

Kort voor de aftrap van het Europa League-duel Olympiakos-Freiburg maakte de Griekse recordkampioen de komst van Rodriguez bekend. Vlak voor de aftrap werd hij in het stadion aan de supporters voorgesteld. 

 

Vervolgens nam de aanvallende middenvelder op de tribune plaats naast oude bekende Marcelo. Het Real Madrid-boegbeeld ondertekende begin deze maand een contract bij Olympiakos.

 

James Rodriguez speelde eerder bij FC Porto (2010-2013), Monaco (2013-2014), Real Madrid (2014-2017, 2019-2020), Bayern München (2017-2019) en Everton (2020-2021). 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.