Ga naar de inhoud

Belgisch kajakduo Peters/Sikkens peddelt naar 8e plaats op EK in München

 zo 21 augustus 2022 13:46
Artuur Peters en Bram Sikkens speelden niet mee voor de medailles.

Artuur Peters en Bram Sikkens hebben de favorieten in de finale van de K2 500 meter niet kunnen verrassen. De Belgische boot gleed als achtste over de finish. De Belgen kunnen sowieso terugblikken op een geslaagd EK kajak. 

Peters en Sikkens tevreden met plaats 8: "We kunnen trots zijn"

Op de sterkbezette K2 500 meter was een plaats in de A-finale al een stap vooruit voor Artuur Peters en Bram Sikkens, die sinds dit jaar overgeschakeld zijn van de K2 1.000 meter.

 

Vanuit baan 1 probeerden de Belgen te stunten, maar dat zat er na een mindere start niet in. Halfweg lag de Belgische boot in zevende positie, aan de finish moesten ze nog een plekje prijsgeven. 

 

"Het was op zich een goeie race, maar we hebben wel onze start gemist", analyseert Artuur Peters. "Eigenlijk waren we iets te vroeg weg. Maar voor de rest hebben we een goeie race gedaan, we kunnen trots zijn op onze prestatie."

 

De 8e plaats moet een basis worden om volgend jaar olympische kwalificatie af te dwingen. "In vergelijking met het begin van het jaar hebben we enorme stappen vooruit gezet. Deze finaleplaats moet een goeie start worden voor de komende jaren."

 

Dat vindt ook Sikkens. "Een paar maanden geleden waren er wat twijfels, maar nu hebben we enorm veel stappen gezet. We zijn supertevreden, dit is wat we wilden. Volgend seizoen moeten we zo aanpakken: met motivatie, in elkaar geloven en elkaar steunen."

Bram Sikkens: "De snor is een beetje een grappig verhaal"

Het viel op, twee weken geleden liep Bram Sikkens er nog snorloos bij op het WK, maar in München had hij haar op zijn bovenlip. "De snor is een beetje een grappig verhaal", bekent Sikkens.

 

"Op het WK keek ik rond en zal ik alle goeie mannen met een snor goed presteren. Dan dacht ik dat ik dat ook eens kon proberen. Mijn vriendin was er niet zo tevreden mee. Ik denk dat ik de snor straks zal afscheren, want het begint ook wat te prikken."

zondag 21 augustus 
Artuur Peters/Bram Sikkens A-finale K2 500m 8e in 1'33"776
Gerelateerd: