Ga naar de inhoud

"Makkers op en naast het water" Artuur Peters en Bram Sikkens: "We maken elkaar beter"

 zo 21 augustus 2022 10:12
Makkers Artuur Peters en Bram Sikkens amuseren zich in München.

Het EK in München is voor Artuur Peters en Bram Sikkens al een beetje geslaagd na hun finaleplaats op de K2 500 meter. "We hebben een moeilijk jaar achter de rug en deze A-finale betekent veel voor ons", zegt de broer van Hermien Peters.

"We hebben een moeilijk jaar achter de rug, dit betekent veel"

Het Belgische duo kreeg de finaleplaats niet cadeau in de sterkbezette K2 500 meter. In hun halve finale eindigden ze net in de noodzakelijke top 3. "Dit hadden we echt nodig", vertelt Peters.

 

"We hebben een moeilijk jaar achter de rug, deze finale betekent heel veel voor ons. Dit was ook onze beste wedstrijd van het seizoen."

 

Bram Sikkens legt uit wat die moeilijke periode was. "We zijn van de K2 1.000m overgeschakeld naar de K2 500m, omdat die afstand op het olympische programma komt." 

We droomden van die finale. Om dat dan te halen, dat is zalig.

Bram Sikkens

Die aanpassing verliep niet rimpelloos. "Op de WB-manches merkten we dat het niveau wel heel erg hoog was en hadden we het moeilijk. Op het WK was het al beter, maar het is leuk dat we elke keer een stap groeien."


De finale van het EK halen is een belangrijke stap. "De motivatie was de wil om die finale te halen na ons seizoen. Dat was waar we van droomden. Om dat dan te halen, dat is zalig."

"We varen al van jongsaf tegen elkaar"

De chemie tussen de Belgische tandem in de kajak is een lust voor het oog. ""Wij zijn op en ook naast het water goeie makkers", zegt Peters. "Dat helpt wel om beter te worden. We houden ervan om samen in de boot te stappen."


Sikkens vult maar al te graag aan. "We varen al van jongsaf tegen elkaar, ik denk van toen we 10 jaar oud waren. We hebben een goeie vriendschap. Zo maken we elkaar beter en dat maakt het leuk."

Gerelateerd: