Ga naar de inhoud

Napoli koopt enkel nog Afrikaanse spelers die weigeren om Afrika Cup te spelen

 wo 3 augustus 2022 15:30

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis en wat controverse, ze gaan hand in hand. De flamboyante preses van de Zuid-Italiaanse club heeft een opvallende insteek aan zijn transferpolitiek gegeven. De Afrika Cup is namelijk een doorn in het oog van De Laurentiis. 

Tijdens de laatste editie van de Afrika Cup kon Napoli niet rekenen op verschillende basisspelers. 

 

Onder hen de Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly (ex-Genk), die deze zomer verkaste naar Chelsea, en de Kameroense middenvelder Frank Zambo-Anguissa.   

 

Dat clubs hun Afrikaanse spelers tijdens het seizoen moeten afstaan voor de nationale selecties, ligt duidelijk zwaar op de maag van Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis. 

 

"Zwijg me over Afrikaanse voetballers. Ik wens hen het beste, maar ofwel doen ze met een ondertekend document afstand van deelname aan de AfriKa Cup, ofwel zijn ze nooit beschikbaar", zei hij dinsdag tijdens een uitzending op de economische website Wall Street Italia. 

 

"Wij zijn de idioten die de salarissen betalen om hen voor anderen te laten spelen."  

 

Een van de grote sterren van Napoli, geplaatst voor de Champions League, is de Nigeriaanse international Victor Osimhen (ex-Charleroi). De spits was er niet bij op de Afrika Cup vanwege een blessure.

 

De clubs en werkgevers van de spelers zijn volgens het FIFA-reglement verplicht om hun internationals vrij te geven tijdens de interlandperiodes.

Wij zijn de idioten die de salarissen betalen om hen voor anderen te laten spelen  

Aurelio De Laurentiis, voorzitter Napoli
Gerelateerd: