Covid achtervolgt Ben Hermans al maanden: "Mijn lichaam is nog altijd geen 100 procent"

 di 19 juli 2022 14:43

In de Tour de France vallen nog altijd renners uit door het coronavirus. Dat het peloton zo'n besmetting niet mag onderschatten, weet Ben Hermans (36) als geen ander. De Belgische klimmer ziet stilaan licht aan het einde van de tunnel na een maandenlange fysieke dip. 

Ben Hermans heeft sinds eind maart niet meer gekoerst. Onze onfortuinlijke landgenoot liep in de eerste maanden van het jaar een coronabesmetting op.

 

"De besmetting viel mee, maar mijn grote fout is dat ik gekoerst heb zonder dat ik wist dat ik positief was", vertelde hij in Sporza Tour op Radio 1.

 

"Pas na rittenkoersen in Spanje en Italië testte ik positief en daar heb ik dus alle schade opgelopen."

 

Long covid, luidt de diagnose: een besmet persoon wordt dan langdurig gehinderd door de naweeën van de besmetting.

 

Hermans wachtte geduldig tot vorige maand om weer te trainen. "Ik voel nog altijd dat ik meer recuperatie nodig heb en dat mijn lichaam nog geen 100 procent is. Het is iets van de lange adem."

"Ik denk wel dat het nog goedkomt"

Ben Hermans traint wel weer, maar ondervindt nog altijd een reactie. "Na mijn training krijg ik vaak hartkloppeningen en slaap ik niet goed. Op de fiets voel ik me wel goed, maar tijdens de koers zou ik daar een prijs voor betalen."

 

Hermans ontvangt veel steun van zijn team Israel-Premier Tech. "Ik mag zelf aangeven wanneer ik me weer goed voel en volgende week wil ik het proberen tijdens enkele koersen in Spanje."

 

"Eén dag zal wel lukken, ik moet afwachten of het ook meerdere dagen kan. Geen enkele arts kan me zeggen wanneer het voorbij zal zijn en of het opgelost geraakt."

 

"Ik heb nu al vaak een stap achteruit gezet en dat is frustrerend, maar ik kan er wel tegen. Ik denk wel dat het nog goedkomt. Ik zie het positief in richting volgend jaar."

Ik mag zelf aangeven wanneer ik me weer goed voel en volgende week wil ik het proberen tijdens enkele koersen in Spanje.

Ben Hermans