Ga naar de inhoud

Lewis Hamilton plooit en laat neuspiercing verwijderen voor Britse GP

 za 2 juli 2022 11:58
Lewis Hamilton kroop zonder zijn neuspiercing achter het stuur.

Het was een grote discussie over een klein diamantje, maar Lewis Hamilton heeft dan toch zijn neuspiercing laten verwijderen voor de Grote Prijs op Silverstone. De Brit neemt zo de dreiging weg zijn thuisrace te moeten missen.

Al sinds 2005 mogen F1-rijders uit veiligheidsoverwegingen geen juwelen of sieraden dragen tijdens een race. Maar veel aandacht besteedde de FIA de voorbije jaren niet aan het verbod.

 

Tot Niels Wittich en Eduardo Freitas het roer overnamen van Michael Masi als wedstrijddirecteurs. Zij brachten de regel nog eens in herinnering en leken zo vooral zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die al sinds jaar en dag met een neuspiercing racet, te viseren.

 

De waarschuwing aan het adres van Hamilton was duidelijk: er hing hem een boete van 250.000 euro boven het hoofd en hij dreigde zelfs te worden uitgesloten voor races als hij het sieraad niet liet verwijderen. 

 

"Metalen voorwerpen kunnen bij een brand zwaardere brandwonden veroorzaken en ook medische hulp vertragen", stelde de FIA.

 

Voor de GP van Monaco kreeg Hamilton uitstel tot eind juni, maar die deadline is verstreken. En Hamilton heeft dan toch moeten buigen voor de wil van de FIA. Tijdens de vrije oefenritten op Silverstone verscheen de Brit zonder neuspiercing. 

 

Kan Hamilton nu de hele discussie achter zich laten? Met een stevig pakket upgrades maakte de Brit alvast een uitstekende indruk tijdens FP2. Hij knalde met zijn zilverpijl naar de 2e plek, achter Carlos Sainz. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: