Geen dubbeltitel voor Elise Mertens, want haar partner Zhang Shuai is geblesseerd

Dikke pech voor Elise Mertens. Een blessure bij haar Chinese partner Zhang Shuai heeft een stokje voor haar dubbelfinale in Birmingham gestoken.

Elise Mertens, de nummer 1 van de wereld in het dubbelspel, zou vanmiddag op het gras van Birmingham samen met Zhang Shuai de finale spelen, maar een paar uur voor de dubbelfinale moest Zhang Shuai geblesseerd opgeven in de finale van het enkelspel.

 

De eindzege gaat bijgevolg naar de Letse Jelena Ostapenko en de Oekraïense Ljoedmyila Kitsjenok, de tweede reekshoofden. Mertens en Zhang waren als eerste geplaatst.   

 

Zhang Shuai (WTA-54) moest zondag drie wedstrijden spelen, na de overvloedige regen van zaterdag. Eerder op de dag won ze de halve finale van het enkelspel tegen de Roemeense Sorana Cirstea (WTA-36). Een felbevochten driesetter leverde een 4-6, 6-1 en 7-6 (7/5) resultaat op. 

 

In de finale tegen de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA-32) gaf de Chinese op bij een 4-5-achterstand in de eerste set.   

 

Mertens telt 15 dubbeltitels op het WTA-circuit. De Russin Veronika Kudermetova, de vaste dubbelpartner van Mertens, mag niet deelnemen aan toernooien in het Verenigd Koninkrijk door de Russische inval in Oekraïne.