Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
21
Coco Gauff
7988
31
Aryna Sabalenka
7788
4
Elena Rybakina
5973
5
Jessica Pegula
4625
6
Markéta Vondroušová
4503
78
Jasmine Paolini
4068
8
Zheng Qinwen
4005
92
Maria Sakkari
3980
101
Ons Jabeur
3748

Achillespeesblessure houdt Naomi Osaka weg van Wimbledon

 za 18 juni 2022 16:35
De laatste keer dat Naomi Osaka deelnam aan Wimbledon was in 2019.

Voormalig nummer 1 van de wereld Naomi Osaka moet passen voor Wimbledon. De Japanse heeft nog te veel last van een blessure aan haar achillespees. Ook vorig jaar was Osaka er niet bij op het Britse gras, toen voor persoonlijke redenen.

Naomi Osaka liep de achillespeesblessure op in het graveltoernooi van Madrid. Ze paste voor het toernooi van Rome, maar was toch niet honderd procent fit voor Roland Garros. In Parijs werd ze al in de eerste ronde uitgeschakeld.

 

Vorige week zette de Japanse een video op social media. "Dit ben ik op een loopband onder water, omdat mijn achillespees nog altijd opspeelt", schreef Osaka erbij. Vandaag kondigde ze aan dat ze Wimbledon zal missen. "Mijn achillespees is nog niet hersteld, dus ik zie jullie de volgende keer."

 

Door de uitsluiting van Russische en Wit-Russische tennissers en tennissters zijn er geen WTA- en ATP-punten te verdienen in Wimbledon. Dat speelde ook mee in de beslissing van Osaka om niet mee te doen.

 

De laatste keer dat Osaka op het heilige gras van Wimbledon heeft gespeeld, dateert al van 2019. Ze verloor toen in de eerste ronde. In 2020 was er geen Wimbledon door de coronapandemie, vorig jaar bleef ze weg om aan zichzelf te werken na haar mentale problemen op Roland Garros.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.