Ga naar de inhoud

FIFA onthult 16 speelsteden voor Wereldbeker 2026 in VS, Mexico en Canada

 vr 17 juni 2022 09:36
Een Wereldbeker voetbal in 3 landen is een primeur.
11 steden in de VS, 2 in Canada, 3 in Mexico.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft in een tv-uitzending vanuit New York bekendgemaakt in welke steden het WK voetbal van 2026 zal worden gehouden. De mondiale strijd, waaraan voor het eerst 48 landen deelnemen, wordt gehouden in de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

Een Wereldbeker in 3 landen is een primeur. In de VS werden 11 gaststeden aangewezen: Atlanta, Boston, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles/SoFi Stadium, Miami, New York/New Jersey, Philadelphia, San Francisco Bay Area en Seattle.

In Canada zal worden gevoetbald in Toronto en Vancouver. Mexico huisvest WK-wedstrijden in Guadalajara, Mexico City en Monterrey.

De Noord-Amerikaanse steden Cincinnati, Denver, Edmonton, Nashville, Orlando en Washington D.C/Baltimore waren ook kandidaat, maar werden niet weerhouden.

Het is de vierde keer dat een WK in Noord-Amerika wordt georganiseerd. De laatste keer was dat het geval in 1994 in de Verenigde Staten, toen Brazilië won. Mexico was gastland in 1970 en 1986, toen respectievelijk Brazilië en Argentinië wonnen. Canada was nog nooit het gastland voor het mannen-WK, maar ontving in 2015 wel het WK voor de vrouwen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.