Serena Williams bereidt comeback op Wimbledon voor met dubbel in Eastbourne

Serena Williams zal ter voorbereiding van haar comeback op Wimbledon deelnemen aan het dubbelspel op het toernooi van Eastbourne, dat zondag begint. De Amerikaanse tennisvedette zal er een duo vormen met de Tunesische Ons Jabeur, het nummer vier van de wereld (in het enkel).

De 40-jarige Williams maakte dinsdag bekend dat ze, na een jaar afwezigheid, terugkeert op het circuit en zal deelnemen aan Wimbledon. 

 

De voormalige nummer 1 van de wereld won het Engelse grandslamtoernooi zeven keer en speelde er precies een jaar geleden ook haar laatste wedstrijd. Sindsdien was ze out door blessureleed, maar ze kreeg van de organisatie een wildcard.

 

Ter voorbereiding op haar comeback gaat Williams in Eastbourne op zoek naar het goede gevoel op het gras. Ze speelt er het dubbelspel met de Tunesische Ons Jabeur, de nummer vier van de wereld in het enkelspel. 

 

"Het toernooi heeft een unieke charme die je nergens anders terugvindt op het circuit", zegt Williams in een door de Engelse tennisbond verspreide verklaring. "Ik kijk ernaar uit opnieuw voor de fans te spelen."