Ga naar de inhoud

BEKIJK: De Red Flames wakkeren de EK-gekte aan in 5 Vlaamse scholen

 ma 13 juni 2022 15:26

Vijf scholen hebben maandag een aantal speelsters van de Red Flames op bezoek gekregen. Dat gebeurde in het kader van een EK-scholenactie van Voetbal Vlaanderen om de EK-sfeer naar de speelplaats te brengen. "Het is belangrijk om de hype rond het EK en het vrouwenvoetbal te vergroten", vertelt Red Flame Tine De Caigny.

Volgende maand nemen de Belgische voetbalvrouwen in Engeland voor de tweede keer deel aan het Europees kampioenschap. Met de actie "Zet je school in vuur en vlam" lanceerde Voetbal Vlaanderen een initiatief om de EK-sfeer al aan te wakkeren op de Vlaamse speelplaatsen. 

 

Scholen konden deelnemen door, met behulp van een brochure met inspirerende tips, bijvoorbeeld een eigen themaweek in te lassen of een toernooi te organiseren. De vijf scholen met de meest originele invulling kregen maandag het bezoek van enkele Red Flames.    

 

Kapitein Tessa Wullaert, Jody Vangheluwe, Tine De Caigny, Justine Vanhaevermaet, Jarne Teulings, Davina Philtjens, Amber Tysiak, Ella Van Kerkhoven, Diede Lemey, Shari Van Belle en Nicky Evrard tekenden allemaal present. Elk bezoek werd afgesloten met een penaltyshoot met de Flames.  

 

"Het is leuk om te zien dat zo enthousiast zijn. We beseffen niet altijd dat er zoveel kindjes fan zijn", vertelt Vanhaevermaet. "Als je ziet dat al die kinderen een lach op hun gezicht hebben, zorgt dat bij ons ook voor een glimlach. Het is toch ook wel belangrijk om de hype rond het EK en het vrouwenvoetbal te vergroten", klinkt het bij De Caigny.

Vijf jaar na hun eerste deelname spelen de Belgische voetbalvrouwen volgende maand hun tweede EK. In groep D nemen ze het op tegen IJsland (10 juli in Manchester), Frankrijk (14 juli in Rotherham) en Italië (18 juli in Manchester). Om beter te doen dan in 2017 en de kwartfinales te halen, moet de ploeg van Ives Serneels in de top twee eindigen.

Red Flames zetten Vlaamse scholen "in vuur en vlam":