Ga naar de inhoud

Nick Kyrgios is racistische opmerkingen uit tribunes meer dan beu: "Mensen vinden dit blijkbaar normaal"

 zo 12 juni 2022 12:35

De afgelopen maanden kreeg Nick Kyrgios racistische of agressieve opmerkingen naar het hoofd geslingerd. Daar is de Australiër helemaal klaar mee. Op Instagram doet hij zijn betoog na een zoveelste incident tijdens de Stuttgart Open: "Dit zal ik nooit tolereren."

"Klein zwart schaap" en "Hou je bek en speel gewoon!", enkele verwijten die Nick Kyrgios gisteren in de partij tegen Andy Murray op de Stuttgart Open naar zijn hoofd geslingerd kreeg.

 

De Australiër - die bekend staat als een stevige beer die zich niet zomaar laat doen - kon het niet langer aanhoren en kroop na de wedstrijd in zijn pen op Instagram.

 

"Ik ben een mens en ik weet dat ik mijn emoties niet altijd onder controle heb", opent hij zijn betoog met een zelfkritische noot. "Lang kon het me niet schelen wat mensen over me zeiden. Maar iets wat ik nooit zal tolereren, is dat toeschouwers verbaal agressief zijn richting atleten."

Moet ik dan maar leren omgaan met dit soort racistische opmerkingen?

Nick Kyrgios

"Waar houdt dit op? Moet ik dan maar leren omgaan met dit soort racistische opmerkingen?", vraagt Kyrgios zich af. "Mensen denken blijkbaar dat dit normaal is, maar dit kan meer invloed hebben op iemand dan je zelf denkt."

 

Tot slot roept hij op tot verandering: "Word wakker! Niet alleen in het tennis, maar in elke sport." En steekt hij medesporters een hart onder de riem: "Ik hoop dat jullie dit bericht lezen. Je hoeft je niet te schamen of vreemd te voelen als je jezelf bent.”


Nick Kyrgios verloor de wedstrijd van Andy Murray in twee sets: 7-6 en 6-2. 

Kyrgios uit zijn woede op Instagram:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.