Ga naar de inhoud

Manon De Roey stijgt op slotdag van 47e naar 36e plek in de Scandinavian Mixed

 zo 12 juni 2022 20:20
Manon De Roey

Manon De Roey is op de 36e plaats geëindigd in de Scandinavian Mixed, een toernooi van de DP World Tour waar zowel mannen als vrouwen aan deelnamen. De eindzege was voor de Zweedse Linn Grant.

eindstand
    score R1 R2 R3 R4
1. Linn Grant (Zwe) -24 66 68 66 64
2. Marc Warren (Sch) -15 69 68 71 65
3. Henrik Stenson (Zwe) -15 70 66 67 70
36. Manon De Roey -5 67 72 73 71

Scandinavian Mixed

20:16

De Roey maakt sprongetje in slotronde

Met een slotronde van 71 slagen heeft Manon De Roey nog 11 plaatsen winst. Onze 30-jarige landgenote putte in haar ultieme ronde 4 birdies weg, maar moest ook 3 bogeys incasseren. Met een ronde van 1 onder par eindigde De Roey op de 36e plaats.

De overwinning ging naar Zweedse thuisspeelster Linn Grant, die met een 4e ronde van 64 slagen de concurrentie op een hoopje speelde. Met een totaalscore van 264 slagen, 24 onder par, deed Grant 9 slagen beter dan de Schot Marc Warren en de Zweed Henrik Stenson.

20:15

Linn Grant is de 1e vrouwelijke winnaar in de DP World Tour

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11/06/22
19:47
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:46

De Roey te wisselvallig op dag 3

Met een derde ronde van 73 slagen heeft Manon De Roey weer wat plaatsen moeten inleveren op de Scandinavian Mixed golf. Na een wisselvallige dag - met vijf birdies maar ook vier bogeys en een dubbele bogey - zakte ze 23 plaatsen naar een gedeelde 47e stek.

Met nog een ronde te spelen telt De Roey 12 slagen meer dan de Zweedse Linn Grant die alleen de leiding neemt. De 22-jarige uit Helsingborg, die twee weken geleden de Belgian Ladies Open won, doet twee slagen beter dan de Australiër Jason Scrivener. Op plaats drie met drie slagen meer dan Grant volgt Henrik Stenson.

10/06/22
20:16

De Roey zakt weg

Manon De Roey heeft geen vervolg kunnen breien aan haar sterke openingsrondje in Zweden. De Roey had nochtans een bijna vlekkeloze scorekaart, met weliswaar 1 birdie maar ook 1 bogey. Een rondje par volstond niet om stand te houden in de top 10, ze zakt terug naar de 24e plaats, die haar wel de mogelijkheid geeft om door te spelen in het weekend.

Bovenaan heeft de Australiër Jason Scrivener met een rondje van 64 slagen wat voorsprong genomen op de rest van het veld. In de achtervolgende groep vinden we met Carolina Melgrati en Linn Grant 2 vrouwen terug.

09/06/22
21:15

Sterke start van De Roey

Manon De Roey is uitstekend van start gegaan op de Scandinavian Mixed, waar de mannen en de vrouwen tegen elkaar strijden, met als enige verschil dat de vrouwen iets minder ver mogen afslaan. De Roey sloeg maar liefst 7 birdies (-1 op een hole) tijdens haar eerste rondje op de Halmstad Golf Club. 2 bogeys (+1) deden haar uiteindelijk op -5 belanden, op 2 slagen van de 4 leiders. Hierbij 1 vrouw, de Italiaanse amateurspeelster Carolina Megrati.

Met haar rondje van -5 kon De Roey in ieder geval grote namen als Henrik Stenson (ex-winnaar van The Open) en Annika Sorenstam (winnares van 10 majors bij de vrouwen) voor te blijven.

10:53
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
10:50

Op de Scandinavian Mixed mogen vrouwen en mannen deelnemen. 78 vrouwen en 78 mannen strijden om de zege. In de eerste 2 ronden spelen de vrouwen van de (kortere- tee voor vrouwen, op zaterdag en zondag speelt de top 65 vanaf dezelfde tees.