Ga naar de inhoud

Belgische beloften sluiten kwalificatiecampagne ongeslagen af na draw tegen Schotland

 zo 5 juni 2022 18:37
Boussaid gaat in duel met de Schot Anderson.

De Jonge Duivels hebben zondag hun achtste en laatste kwalificatiewedstrijd op weg naar het EK voetbal U21 in Georgië en Roemenië niet kunnen winnen. Op Stayen bleef het tegen Schotland 0-0. De Belgen waren al zeker van het EK U21.

De hevige regenval veroorzaakte ook overlast op het kunstgras van Sint-Truiden. Met man en macht werd de grasmat speelklaar gemaakt voor de afsluiter van de kwalificatiecampagne van de Jonge Duivels.

 

Zonder onder meer Loïs Openda en Amadou Onana (in de kern van de Rode Duivels), maar onder het goedkeurend oog van bondscoach Roberto Martinez versierden de Belgen wel enkele kansen tegen Schotland, maar scoren lukte niet.

 

De beloften behaalden in hun eerste zeven kwalificatieduels 19 op 21 en waren zo voor het duel met Schotland al zeker van poulewinst in groep I en de bijhorende EK-kwalificatie. Dat EK vind volgend jaar plaats van 9 juni tot 2 juli in Georgië en Roemenië.

"Ik zou hier vooraf met 2 handen voor getekend hebben"

Coach Jacky Mathijssen kan tevreden terugblikken op een kwalificatie zonder verlies. "Ik zou hier vooraf met twee handen voor getekend hebben", reageerde hij bij Proximus Pickx Sports.   

 

Mathijssen stuurde een hernieuwd elftal de wei in op Stayen, nu kapitein Amadou Onana en goalgetter Loïs Openda opgeroepen werden voor de elite. "Het was een moeilijke match in lastige omstandigheden." 

 

"Veel spelers maakten hun debuut en anderen kregen meer speeltijd. Toch ben ik wat teleurgesteld omdat we beter kunnen. De meesten kennen elkaar al van bij de U19 en ik heb een groep gezien die er gedurende de campagne helemaal voor wou gaan en grinta toonde, wat niet altijd makkelijk is."

Voor de match moest de grasmat speelklaar gemaakt worden

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
wedstrijden België in groep I
Kazachstan België 1-3
Turkije België 0-3
België Kazachstan 2-0
België Denemarken 1-0
België Turkije 2-0
Schotland België 0-2
Denemarken België 1-1
België Schotland 0-0
stand in groep I
    M W G V +/- punten
1. België 8 6 2 0 +12 20
2. Denemarken 6 4 1 1 +5 13
3. Turkije 6 2 1 3 -3 7
4. Schotland 7 1 3 3 -4 6
5. Kazachstan 7 0 1 6 -10 1