Ga naar de inhoud

Zulte Waregem legt zijn lot in handen van clubicoon Mbaye Leye

 di 17 mei 2022 20:38

Mbaye Leye wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van Zulte Waregem. Leye speelde meer dan 200 matchen voor de club. Hij proefde afgelopen seizoen voor het eerst van de job als hoofdcoach bij Standard.

Sinds het ontslag van Francky Dury bij Zulte Waregem hadden assistenten Timmy Simons en Davy De fauw zijn taken overgenomen. Maar voor volgend seizoen kiest Essevee voor een andere jonge coach.

 

Mbaye Leye speelde in 3 verschillende periodes meer dan 200 matchen voor Zulte Waregem, waarin hij 89 keer wist te scoren.

Als trainer leerde hij het klappen van de zweep kennen in Luik, eerst als assistent van Michel Preud'homme en daarna als - niet altijd even gelukkige - hoofdcoach.

 

"Hij werd genoemd bij verschillende andere clubs uit de Jupiler Pro League, maar hij koos voor Zulte Waregem, waar hij een contract tekende voor onbepaalde duur", laat de club weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.