Ga naar de inhoud

Celen en Hordies doen nog beter in wegrit: allebei goud op wereldbeker Para-cycling Elzach

 za 14 mei 2022 13:24

De Belgen scoren ook in de wegritten op de wereldbeker Para-cycling in Elzach, Duitsland. Tim Celen (MT2) en Maxime Hordies (MH1) hebben twee dagen na hun tijdritzilver nog een kleur beter gedaan in de wegrit. Ze kaapten vanochtend allebei de overwinning weg.

Celen en Hordies waren vorige week in Oostende ook al succesvol: Hordies pakte met zijn handbike 2 keer goud (tijdrit, wegrit), Celen was aan onze kust goed voor twee keer zilver. Vandaag was hij wel de beste.

Celen legde op zijn driewieler 29,6 km af (4 ronden) met een gemiddelde snelheid van 32,81 km/u. Hij spurtte sneller dan de Amerikaan Dennis Connors, die op 2 seconden finishte. De Duitser Hans-Peter Durst pakte net als donderdag op 11 seconden brons.

Hordies moest donderdag nog zijn meerdere erkennen in de Italiaan Fabrizio Cornegliani, maar onze landgenoot draaide vandaag na 6 ronden (44,4 km) de rollen om. Hordies won met 5 seconden voorsprong op de Italiaan, de Fin Teppo Polvi was op 1'52" derde.

Bekijk de aankomst van Tim Celen (MT2):

Gerelateerd: