Futsal Flames overleven de eerste groepsfase van de EK-voorronde 2023

De Belgen bedanken hun supporters.

De Belgische futsalvrouwen hebben zich geplaatst voor de volgende groepsfase van het EK futsal 2023. In een minitoernooi in Gibraltar verloren de Flames, aangevoerd door Imke Courtois, geen enkel duel.

België in voorrondes EK futsal

 1. 16 uur 31. België plaatst zich voor de volgende ronde. Na een spannende wedstrijd hebben de Belgische vrouwen in hun laatste groepsmatch dan toch afstand kunnen nemen van gastheer Gibraltar. Op een vijftal minuten van het einde stond het nog 4-4, maar dankzij goals van Gomboso (haar 3e) en Drumont wonnen de Flames alsnog met 4-6. De Belgen sluiten de groepsfase zo af zonder nederlaag. Enkel wanneer Slovakije met meer dan 11 goals verschil wint tegen Moldavië zijn de Belgen geen groepswinnaar, maar dan stoten ze wel nog door als een van de beste tweedes. In de volgende ronde wordt België ingedeeld in een groep met Spanje, Finland en Zweden. Het toernooi vindt van 18 tot 23 oktober plaats in Finland en enkel de 4 groepswinnaars plaatsen zich voor het eindtoernooi in maart 2023. .
 2. 16 uur 30. Herbekijk Gibraltar-België.

  Herbekijk Gibraltar-België

 3. 14-05-2022.
 4. 16 uur 19. België staat stapje dichter bij laatste voorronde. De Futsal Flames hebben een goeie zaak gedaan met het oog op de kwalificatie voor de laatste EK-voorronde na een 1-1-gelijkspel tegen Slovakije. Hankova zette de Slovaakse vrouwen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, België maakte na een halfuur gelijk toen Drumont een penalty verzilverde. Dankzij de ruime overwinning tegen Moldavië heeft België een veel beter doelsaldo dan de Slovaken en heeft het de leiding in zijn poule. De groepswinnaar stoot door naar de laatste voorronde, ook de beste nummers 2 van de 3 poules stoot door. .
 5. 16 uur 19. Herbekijk Slovakije-België.

  Herbekijk Slovakije-België

 6. 12-05-2022.
 7. 16 uur 04. Moldavië is geen partij voor de Futsal Flames. De Belgische zaalvoetbalvrouwen zijn met luide trom aan hun campagne voor het EK futsal van 2023 begonnen. Moldavië bleek op het minitoernooi in Gibraltar geen partij voor de Futsal Flames (aangevoerd door Imke Courtois): 12-1. Tine Van Roie en Justine Gomboso waren allebei goed voor 3 goals. De andere treffers kwamen op naam van de invallers: 2 stuks elk voor Tinne Van den Bergh en Chiara Wielockx en 1 goal voor Marieke Peeters en Matilde Drumont. .
 8. 16 uur 01. Herbekijk de wedstrijd van de Belgen.

  Herbekijk de wedstrijd van de Belgen