Ga naar de inhoud

Yoni Buyens (ex-Standard en Genk) gaat met voetbalpensioen

 ma 2 mei 2022 14:24
Yoni Buyens in actie voor zijn laatste profclub Lierse-Kemperzonen.
Yoni Buyens in actie voor zijn laatste profclub Lierse-Kemperzonen.

Yoni Buyens heeft zijn voetbalschoenen definitief aan de haak gehangen. Dat maakte ex-club Standard Luik bekend in een tweet. De 34-jarige Buyens speelde meer dan 200 wedstrijden in de Belgische eerste klasse. 

Twee jaar geleden nam Buyens al afscheid van het profvoetbal bij Lierse-Kemperzonen, de club waar hij ook zijn opleiding kende. Na twee seizoenen bij eersteprovincialer Zepperen-Brustem stopt hij nu volledig als speler. 

Buyens speelde in zijn beste jaren onder andere voor de Belgische topclubs Standard en Racing Genk en verzeilde ook even in de Engelse Championship bij Charlton. Daarnaast staan KV Mechelen en Westerlo op zijn lijstje met ex-ploegen. 

De middenvelder stond bekend om zijn groot loopvermogen en pikte ook geregeld een goaltje mee. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.