Daviscup-team trekt naar Bologna, Glasgow, Hamburg of Malaga

Bologna (Italië), Glasgow (Groot-Brittannië), Hamburg (Duitsland) en Malaga (Spanje) spelen van 14 tot 18 september gastheer voor de poulefase van de Davis Cup. België plaatste zich voor de poulefase dankzij winst tegen Finland begin maart.

Elke stad ontvangt haar eigen land en verder nog drie andere landen. Op 31 maart wordt in Londen geloot voor de speelsteden.

 

De ITF gaf donderdag ook mee dat Canada, dat in maart uitgeschakeld werd in de kwalificaties, een uitnodiging ontving om deel te nemen aan de poulefase. 

 

Die wildcard was oorspronkelijk voor het Servië van Novak Djokovic, maar dat kreeg een rechtstreeks ticket na de uitsluiting van titelverdediger Rusland door de invasie in Oekraïne. 

 

Groot-Brittannië kreeg eerder ook een uitnodiging, Kroatië was als verliezend finalist van vorig jaar rechtstreeks geplaatst.

 

De overige twaalf landen plaatsten zich via de kwalificaties. Naast België zijn dat Duitsland, Argentinië, Australië, Zuid-Korea, Spanje, Frankrijk, Italië, Kazachstan, Nederland, Zweden en de Verenigde Staten.

 

De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de kwartfinales, die tussen 23 en 27 november in een nog te bepalen stad zullen worden afgewerkt. Abu Dhabi wordt hiervoor genoemd als grootste kanshebber.