Eind goed, al goed: Zwitserse krijgt toch nog brons na onterechte diskwalificatie in Peking

 za 26 februari 2022 11:10
Fanny Smith kan opgelucht ademhalen.

Gerechtigheid is geschied voor de Zwitserse Fanny Smith. Op de Winterspelen had ze brons veroverd in de skicross, maar de jury nam haar medaille af voor een "gevaarlijk manoeuvre". Nu krijgt ze 9 dagen later toch nog een medaille toegestuurd.

"Who's the fucking judge? Kan die zelf wel skiën? Het was duidelijk niet opzettelijk. Dit moet een grap zijn. Is dit echt?" Fanny Smith kon haar ogen niet geloven toen ze werd gediskwalificeerd na de finale van de skicross.

 

Ook de Duitse Daniela Maier, die zich al lang had neergelegd bij de 4e plaats, volgde de beslissing van de jury niet. Maier leek zich zelfs te schamen tijdens de podiumceremonie.

 

Maar de internationale skifederatie FIS grijpt nu toch in. "Na vier vergaderingen waarbij de video's en schriftelijke argumenten werden bestudeerd, werd geoordeeld dat het manoeuvre niet bewust en onvermijdelijk was", klinkt het.

 

Smith krijgt 9 dagen na de slotceremonie van de Winterspelen dus nog een medaille opgestuurd. Zo eindigt Zwitserland met 15 medailles en moet Duitsland het met 26 olympische medailles stellen.

"Echt? Dit is een grap!": Fanny Smith kon haar ogen niet geloven

Lees ook: