"Nee, dit is niet correct": Duitse krijgt brons door deklassering rivale, maar ze is het daar zelf niet mee eens

De skicross bij de vrouwen is gewonnen door de Zweedse Sandra Näslund, maar achteraf ging het bijna alleen maar over de bronzen medaille. Fanny Smith was als 3e gefinisht, maar werd gediskwalificeerd vanwege een gevaarlijk manoeuvre. Opmerkelijk is dat zelfs de Duitse die daarvan profiteerde het er niet mee eens was.

De finale van de skicross werd met 4 skiesters afgewerkt. Sandra Näslund gleed van start tot finish probleemloos aan de leiding, maar daarachter gebeurde toch wel het een en ander.

 

Althans, dat vond de jury. Daniela Maier had zich al lang neergelegd bij de ongelukkige 4e plaats tot duidelijk werd dat ze alsnog brons kreeg, omdat Fanny Smith werd gedeklasseerd.

 

"Nee, nee, nee, dit is niet correct", schudden zowel Maier als Smith onbegrijpend het hoofd. Maier leek zich duidelijk te schamen voor haar bronzen medaille, ook bij de podiumceremonie achteraf.

 

Smith probeerde nog hemel en aarde te verzetten door verhaal te halen bij een medewerkster. "Who's the fucking judge?", wou ze weten. "Kan die zelf wel skiën?"

 

"Het was duidelijk niet opzettelijk. Dit moet een grap zijn. Is dit echt? Zelfs wij als skiërs zeggen dat er niets aan de hand was. Dit is totaal niet correct."

 

Uiteindelijk moest de Zwitserse, na een zoveelste "ik kan er niets aan veranderen"  van de medewerkster, toch afdruipen. Zonder medaille, maar met een vat vol frustraties.

 

Maier kon het ook na de eerste ceremonie nog niet goed bevatten. "Ik was heel teleurgesteld met mijn vierde plaats. Ik vind het jammer voor Fanny, maar de jury heeft het zo beslist. Ik moet de medaille aanvaarden en er gelukkig mee zijn."

"Echt? Dit is een grap!": Fanny Smith kan het niet geloven

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Bekijk de finale in de skicross bij de vrouwen

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Uitslag