Alexander Zverev moet maximale boete van 35.000 euro betalen na woede-uitbarsting in Acapulco

  Alexander Zverev sloeg in Mexico zijn racket aan flarden op de stoel van de scheidsrechter.

  Alexander Zverev mag diep in zijn geldbuidel tasten na zijn wangedrag op het tennistoernooi van Acapulco. De nummer 3 van de wereld heeft een stevige boete gekregen en moet daarbovenop ook nog prijzengeld en klassementspunten afstaan.

  De 24-jarige Duitser, die afgelopen zomer in Tokio tot olympisch kampioen werd gekroond, sloeg na zijn nederlaag in het dubbelspel meermaals met zijn racket tegen de stoel van de scheidsrechter, terwijl hij hem agressief toesprak. 

   

  De ATP heeft Zverev de maximale straf voor dergelijke misdragingen toegekend. Hij heeft een boete van ruim 35.000 euro gekregen. Zverev werd zowel beboet voor zijn verbaal geweld als voor zijn onsportief gedrag. 

   

  De Duitser moet ook zijn prijzengeld (ruim 28.000 euro) afstaan en hij verliest de punten die hij in Acapulco verzameld heeft voor de ATP-ranking. Er zal nog nader onderzoek komen, meldt de ATP.

  Lees ook: