Ga naar de inhoud

Alexander Zverev vraagt om vergiffenis na woede-uitbarsting in Acapulco: "Ik ben teleurgesteld in mezelf"

 wo 23 februari 2022 17:14
Alexander Zverev werd uitgesloten in het enkelspel door zijn woede-uitlating in de 2e ronde van het dubbelspel.
Alexander Zverev werd uitgesloten in het enkelspel door zijn woede-uitlating in de 2e ronde van het dubbelspel.

Alexander Zverev heeft gereageerd na zijn woede-uitbarsting op het ATP-toernooi van Acapulco. Zverev verloor gisteren aan de zijde van zijn Braziliaanse partner Melo de 2e ronde in het dubbelspel. Na de wedstrijd uitte hij zijn ongenoegen over enkele beslissingen van de umpire. Hij sloeg onder meer zijn racket kapot op de stoel van de scheidsrechter.

Via een bericht op zijn Instagrampagina biedt Alexander Zverev zijn excuses aan.

 

"Het is moeilijk te beschrijven hoeveel spijt ik heb van mijn gedrag tijdens en na de wedstrijd gisteren", begint Zverev. "Ik heb mijn excuses aangeboden aan de scheidsrechter. Mijn uitbarsting was verkeerd en onacceptabel. Ik ben teleurgesteld in mezelf."

 

"Ik wil me ook graag excuseren tegenover mijn fans, het toernooi en de sport die ik liefheb."

Het spijt me dat ik jullie in de steek laat.

Alexander Zverev

De Duitser verloor zijn zelfbeheersing in de dubbelmatch tegen Lloyd Glasspool en Harri Heliövaara. De ATP liet achteraf weten dat Zverev ook uitgesloten wordt in het enkelspel.


"Zoals jullie weten geef ik mezelf helemaal op het terrein. Gisteren gaf ik te veel. De volgende dagen gebruik ik om mijn daden te analyseren en hoe ik ervoor kan zorgen dat dit niet meer gebeurt. Het spijt me dat ik jullie in de steek laat", sluit Zverev af. 

Lees ook: