Ga naar de inhoud

Nachtmerrie komt uit voor Shiffrin: "Ik zou er beter gewoon mee stoppen"

 do 17 februari 2022 10:20
Mikaela Shiffrin haalde een derde keer de finish niet.

De combiné moest haar Winterspelen na twee drama's nog goedmaken, maar opnieuw liep het mis op de slalom voor de Amerikaanse topskiester Mikaela Shiffrin. Alleen op het teamevenement maakt ze nog kans op een olympische medaille. "Zo'n idioot ben ik wel om daar nog aan mee te doen", zei ze.

Met 6 wereldtitels en 2 olympische titels op haar palmares reisde Mikaela Shiffrin (26) als een van de grote favorieten af naar Peking. Dat ze drie keer de finish niet zou halen, kwam zelfs niet in haar hoofd op.

 

Waarom zou het ook? In de 229 wedstrijden die ze in de wereldbeker, op het WK of de Spelen skiede, haalde ze amper 14 keer de eindstreep niet, becijferde The New York Times. De voorbije 4 jaar overkwam het haar slechts 3 keer.

 

Groot was dan ook de verbijstering toen ze op de eerste wedstrijddag op "the ice river" in Peking meteen naast de piste belandde op de reuzenslalom. En op de slalom liep het al na amper 5 seconden mis. Vol ongeloof bleef Shiffrin op de piste zitten.

 

Uitgerekend op de nummers waar ze haar twee olympische titels had veroverd - de slalom in Sotsji en de reuzenslalom in Pyeongchang - was het misgelopen. "Het voelt alsof ik heel hard gewerkt heb om hier 5 meter te skiën", zei de 26-jarige Amerikaanse.

Ik begrijp het echt niet. En ik ben niet zeker wanneer ik wel een verklaring zal hebben.

Mikaela Shiffrin

De combiné - een combinatie van 1 afdaling en 1 slalom - was haar laatste kans om toch voor de derde Winterspelen op rij met goud naar huis te gaan. Met een 5e plek op de afdaling moest ze het gewoon nog afmaken op haar favoriete onderdeel, maar opnieuw ging het fout.

 

Een derde keer "Did Not Finish (DNF)" achter haar naam, ook Shiffrin had er geen verklaring voor. "Ik begrijp het echt niet. En ik ben niet zeker wanneer ik wel een verklaring zal hebben", zei Shiffrin.

 

"En ik kan niet uitleggen hoe frustrerend het is dat ik zelfs niet weet wat ik kan leren van deze dag", besloot de wereldkampioene en vice-olympisch kampioene op de combiné.

 

Geen individuele medaille dus voor Shiffrin, enkel op de parallelslalom voor landenteams heeft ze nog een (water)kansje. "Ik zou er beter gewoon mee stoppen", zei ze sarcastisch. "Maar ik zal me wel nog eens opladen om morgen opnieuw te trainen met de ploeg."

 

"Ik heb werkelijk geen idee waarom we blijven terugkomen, zeker na vandaag. Maar ik zal morgen terugkomen, want zo'n idioot ben ik wel."

Mikaela Shiffrin gaat alweer in de fout:

Lees ook: