Zwitsers volkslied klinkt weer in het skiën, met dank aan Corinne Suter

 di 15 februari 2022 06:03

Sofia Goggia is er niet in geslaagd als tweede skiester ooit haar titel in de afdaling te verlengen. De Italiaanse zag hoe wereldkampioene Corinne Suter vlak na haar 16 honderdsten sneller was.

Vier jaar geleden was Sofia Goggia de eerste Italiaanse ooit die olympisch goud won in de afdaling. Nu bezette Italië halverwege de competitie zowaar het volledige podium, met Goggia (nog maar pas terug na een knieblessure) opnieuw op 1 en Nadia Delago en Elena Curtoni vlak achter haar.

 

Net wanneer de Italiaanse coach lachend "stop the count!" gebaarde, verscheen Corinne Suter ten tonele. De Zwitserse is al het hele seizoen de grote uitdager van Goggia op de afdaling en ook nu waren de twee weer aan elkaar gewaagd.

 

Suter zat bij het laatste tussenpunt nog in de rode cijfers, maar haar ultieme sprint naar de finish was net wat sneller, waardoor zij een eerste olympische medaille oppikt, meteen een gouden.

 

Zo blijft het feestje maar duren voor de Zwitserse skiërs. Het is al de 4e gouden medaille in Peking, na titels voor Feuz (afdaling), Odermatt (reuzenslalom) en Gut-Behrami (super-G).

Corinne Suter is net iets sneller dan Sofia Goggia

Française Cerutti schreeuwt het uit van de pijn na val

Uitslag