Ga naar de inhoud

meest recent

Één-tweetje voor UAE in Murcia: Alessandro Covi en Matteo Trentin ronden meesterlijk ploegenwerk af

 za 12 februari 2022 18:07

In de jachtvelden van pachtheer Alejandro Valverde, heerste vandaag één ploeg: UAE Team Emirates. Alessandro Covi en Matteo Trentin rondden het ploegenspel met een meesterlijk één-tweetje af. Het duo moet daarvoor bliksemafleider Brandon McNulty bedanken, die bewees zijn bloedvorm bergop op de laatste beklimming van de dag.

Het had de grote Alejandro Valverde-show moeten worden. 

 

De Spanjaard kon in de Vuelta a Murcia, die zijn geboortedorp vandaag doorkruiste, zijn fans door een coronaprotocol bij Movistar niet uitzwaaien.. Alle toeters en bellen die de straten opfleurden gingen weer op stal.

 

De laatste beklimming - op 18 kilometer van het einde - was nochtans op zijn 41-jarige lijf geschreven. Niet Valverde, wel Brandon McNulty beschikte vandaag over de beste klimmersbenen van het peloton in Spanje.

 

De 23-jarige van UAE Team Emirates schudde zijn medevluchters op de steile stukken van de Alto el Cedacero gemakkelijk af. De Amerikaan bewijst zo nogmaals zijn goede vormpeil in het begin van het nieuwe wielerseizoen. Eind januari won hij al een klimrit in Mallorca.

 

Ondanks zijn suprematie bergop, lagen er nog 15 vlakke kilometers tussen hem en de finish. Dat bleek te veel: de Amerikaan viel op 3 kilometer van het einde alsnog ten prooi aan het aanstormende peloton.

 

McNulty was verslagen, maar zijn team allerminst. Zijn ploegmakker Alessandro Covi nam het aanvallersstokje over en bleef uit de bek van het aanstormende peloton. 

 

Daar won die andere ploegmakker, Matteo Trentin, de sprint om de tweede plaats. Loïc Vliegen was de eerste landgenoot op plek 5.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: