Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
3
2
1
0
4
4
2
Union
35
3
0
3
0
3
6
3
Club Brugge
33
3
2
0
1
7
2
4
KRC Genk
31
3
2
0
1
3
1
5
Cercle Brugge
29
3
1
0
2
5
4
6
Antwerp
26
3
0
3
0
0
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Union
0
1
0
1
0
2
3
3
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
4
KRC Genk
4
2
1
0
1
2
1
5
Cercle Brugge
1
1
0
0
1
1
1
6
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
1
0
1
0
1
3
2
Union
0
2
0
2
0
1
3
3
Club Brugge
1
1
0
0
1
1
1
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4

Opgeleid bij Anderlecht, nu cultfiguur bij Union: “Siebe werd ongeduldig op Neerpede”

 zo 30 januari 2022 09:37
Siebe Van Der Heyden viert op originele wijze de zege op KV Oostende.

De supporters van Union koesteren spelers met een extravert kantje. Siebe Van Der Heyden is er zo een. Anders word je niet de ceremoniemeester in het zingen met de fans, vier je geen zege in je onderbroek of laat je het clublogo niet tatoeëren. Als voetballer leerde Van Der Heyden de basis bij die andere Brusselse club in 1A: RSC Anderlecht. Vandaag staat "zijn" derby op het programma.

Zeven seizoenen in de jeugd van Anderlecht

“Bruxelles, Ma ville, Je t’aime, Je porte ton emblème, Tes couleurs dans mon cœur."

 

Met een vuist in de lucht zingt Siebe Van Der Heyden na matchen als meest vooruitgeschoven speler met de fans van Union (zie video).

 

Van Der Heyden is goed op weg om een cultfiguur te worden bij Union. Na de titel in 1B vorig jaar liet hij het logo van Union op zijn bil tatoeëren.

 

Bij stamnummer 10 van België houden ze van spelers met persoonlijkheid en clubliefde. Enkele seizoenen geleden was Anthony Sadin, hipsterdoelman met lange baard en model in bijberoep, een publiekslieveling. Dante Vanzeir is dat dankzij zijn energie en toegankelijkheid eveneens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook sportief zijn Union en Van der Heyden een goede match. De linksachter is gesneden uit het hout dat elke defensie kan gebruiken. Een goeie linkse voet en een enorme winnaarsmentaliteit.

 

De basis is 5 kilometer ten westen van het Joseph Marien Stadion gelegd. In Neerpede, het opleidingscentrum van Anderlecht.

 

“Ik speelde tijdens mijn jeugd zeven jaar bij Anderlecht. Ik heb er mooie jaren beleefd, dat ga ik zeker niet wegsteken. Maar vandaag speel ik voor Union en voor deze club geef ik mij nu 100%”, zei Van Der Heyden voor de heenmatch in de competitie enkele maanden geleden.

Siebe maakte deel uit van de fameuze lichting van 1998, die in de Youth League Arsenal en Barcelona klopten.

Jean Kindermans - hoofd jeugdopleiding Anderlecht

Dat laatste typeert Van Der Heyden, weten ze ook bij de tegenstander vandaag. 

 

“Ik herinner me Siebe vooral als een modelspeler bij de jeugd”, vertelt Jean Kindermans, hoofd van de jeugdopleiding bij Anderlecht.

 

“Een uitstekende mentaliteit had hij toen al. Hij maakte deel uit van de fameuze lichting van 1998 en speelde mee in de Youth League waar we onder meer Arsenal en Barcelona klopten (op de foto tegen Carles Aleñá, nu Getafe). Dat zegt al iets.”

 

“Maar hij was geen vaandeldrager toen. Op vlak van techniek, snelheid en wendbaarheid kon hij toen nog stappen zetten.”

“Felicitaties, maar zondag mag hij offday hebben”

Marc Coucke was nog de voorzitter van KV Oostende toen de kustploeg de 18-jarige Siebe Van Der Heyden in de zomer van 2016 een profcontract aanbood.

 

“Ik denk dat Siebe een beetje ongeduldig werd bij ons”, zegt Jean Kindermans. “Hij had nog geen profcontract en hij zag spelers van zijn generatie naar het buitenland trekken. Orel Mangala ging naar Dortmund, Ismail Azzaoui was al naar Tottenham vertrokken.”

 

“Maar vergeet niet dat hij toen ook niet bij de nationale jeugdploegen speelde.”

De mondigheid die Siebe nu toont bij Union had hij bij ons nog niet.

Jean Kindermans

Dat elke jonge voetballer een ander pad bewandelt om zijn droom waar te maken, moet je zeker de ervaren Jean Kindermans niet vertellen. 

 

“Je kan niet doorbreken bij de huidige leider in de competitie als je geen kwaliteit en spelintelligentie hebt.”

 

“De mondigheid die Siebe nu toont bij Union had hij bij ons wel nog niet. We zijn ondertussen ook 6 jaar verder natuurlijk.”

 

“Hij legt een fantastisch parcours af en daar wil ik hem voor feliciteren. Maar zondag mag hij een offday hebben voor mij”, besluit Kindermans met de glimlach.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.