Ga naar de inhoud

Belgische snowboarders moeten bang afwachten voor olympische kwalificatie

 ma 17 januari 2022 08:25
Loranne Smans is zeker van haar ticket voor de Winterspelen in Peking.

De WB-manche snowboarden in Laax, de laatste wedstrijd die meetelt voor olympische kwalificatie, is op een ontgoocheling uitgedraaid voor de Belgen. Sebbe De Buck en Evy Poppe overleefden de kwalificaties niet en moeten nu bang afwachten of ze naar Peking mogen.

Snowboarder Sebbe De Buck had zich dankzij goeie prestaties in de WB-manches van Calgary en Mammoth Mountain in de top 30 van de olympische ranking geknokt.

Die plaats geeft recht op een ticket voor de Winterspelen in Peking en die plaats moest hij verdedigen in de WB-manche slopestyle in Laax. Maar in de kwalificaties liep het fout. 

 

De Buck kon zijn run niet proper afwerken en hij greep net naast een plaats in de halve finales: de top 12 ging door en De Buck werd 13e.


Vandaag wordt de olympische ranking afgewerkt. Als De Buck niet in de top 30 staat, dan moet hij hopen dat er snowboarders voor hem moeten afzeggen en dat hij opgevist wordt. De Buck was er vier jaar geleden bij in Pyeongchang, hij werd toen 20e in de slopestyle en 34e op de Big Air.

Loranne Smans is zeker, Evy Poppe haalt top 30 niet

Evy Poppe zit sowieso in dat schuitje. De jeugdwereldkampioene op de slopestyle moest nog enkele concurrentes inhalen op de olympische ranking en dat is met haar 29e plaats niet gelukt.


De 17-jarige Poppe mikte vooral op de Winterspelen van 2026 in Italië, maar de ervaring van Peking had haar veel kunnen bijleren.


Loranne Smans, 14e op de WB-manche slopestyle in Laax, was al zeker van haar plaats in de top 30 van de olympische ranking. Haar definitieve selectie is slechts een kwestie van tijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volg de Belgische snowboarders op weg naar Peking

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: