Ga naar de inhoud

Belgische snowboarders doen goeie zaak voor olympische kwalificatie

 ma 10 januari 2022 09:29
Evy Poppe in actie in Mammoth Mountain.

De Wereldbekermanche snowboard slopestyle in Mammoth Mountain in de Verenigde Staten is een redelijk succes geworden voor de Belgen. Loranne Smans haalde de finale en Evy Poppe en Sebbe De Buck pakten belangrijke punten voor de olympische kwalificatie.

Evy Poppe, jeugdwereldkampioen in de slopestyle, kon haar stunt van vorige week in Calgary (6e plaats) niet herhalen. Poppe eindigde als 13e in de kwalificaties en miste zo de finale. Die 13e plaats leverde haar wel veel punten op en ze staat op de rand van een olympische kwalificatieplaats.

 

De top 30 van de uitgekuiste olympische kwalificatieranking (Big Air en slopestyle samen) op 16 januari heeft zijn ticket voor Peking beet. Poppe heeft nog één WB-manche, volgende week in Laax, om zich in die top 30 te wurmen.

 

Loranne Smans (foto onder) haalde de finale in Mammoth Mountain wel. Smans eindigde daarin als 10e. Smans is al zeker van een ticket voor de Winterspelen, die over minder dan een maand van start gaan in Peking.

Loranne Smans eindigde als 10e in Mammoth Mountain.

Ook Sebbe De Buck mag hopen op de Winterspelen

Bij de mannen kwam Sebbe De Buck in actie. Hij sneuvelde ook in de kwalificaties maar dankzij zijn 19e plaats sprokkelde ook hij wat punten voor de olympische kwalificatie. Dankzij zijn prestatie in Mammoth Mountain en zijn vijfde plaats vorige week in Calgary staat De Buck net in de top 30. Die kwalificatieplaats moet hij volgende week verdedigen in Laax.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maak kennis met de Belgische snowboarders

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: