Ga naar de inhoud

Christian Eriksen: "Mijn droom is om op het WK in Qatar te spelen"

 di 4 januari 2022 18:59
Speelt Christian Eriksen opnieuw voor de nationale ploeg?

Christian Eriksen is na zijn hartstilstand op het EK niet van plan om zijn voetbaldroom op te bergen. Integendeel, de Deen hoopt in november op het WK in Qatar te staan. "Ik ben zeker dat ik terug kan komen, want ik voel me niet anders", zegt hij.

Christian Eriksen die plots neerzijgt tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland. Het zijn beelden die nog steeds door merg en been gaan. De 29-jarige Deen herstelde volledig, maar gaat sindsdien wel door het leven met een defibrillator.

 

Inter verbrak het contract van de middenvelder, omdat de Serie A geen spelers met een defibrillator toelaat. Maar Eriksen is niet van plan om zijn voetballoopbaan stop te zetten: op het veld van de Zwitserse derdeklasser FC Chiasso houdt hij zich fit. 

 

Hoe zijn toekomst er dan uit ziet? "Mijn doel is om te spelen op het WK in Qatar", verrast Eriksen in een interview met de Deense televisiezender DR1. "Dat is al de hele tijd mijn mindset: ik wil spelen."

Het is aan de bondscoach om mijn niveau in te schatten, maar mijn hart is geen obstakel.

Christian Eriksen

"Het is een doel, een droom. Of ik word geselecteerd, is een heel andere zaak. Maar het is mijn droom om terug te komen. Ik ben zeker dat het mogelijk is, want ik voel me niet anders. Fysiek ben ik opnieuw in topvorm."


"Het WK is pas in november, dus tot dan ga ik voetballen en bewijzen dat ik opnieuw mijn niveau haal. Ik wil bewijzen dat de hartstilstand eenmalig was en niet meer zal gebeuren."


"Ik wil bewijzen dat ik opnieuw bij de nationale ploeg kan spelen. Het is aan de bondscoach om mijn niveau in te schatten, maar mijn hart is geen obstakel."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eriksen: "Steun was ongelofelijk"

Christian Eriksen kwam in het interview ook nog eens terug op de weken na zijn hartstilstand op het EK en de veel steunboodschappen. "Het was ongelofelijk dat zoveel mensen de nood voelden om te schrijven of bloemen te sturen."

 

"Dat maakte me enorm gelukkig. In het ziekenhuis bleven ze maar zeggen dat er nog maar eens bloemen waren toegekomen. Ik had niet verwacht dat mensen bloemen zouden sturen, omdat ik vijf minuten dood was."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: