Ga naar de inhoud

Nog één te gaan: Stephen Curry heeft driepunterrecord binnen handbereik

 di 14 december 2021 08:43
Stephen Curry
Stephen Curry

In de NBA is Stephen Curry nog één driepunter verwijderd van het driepunterrecord van Ray Allen. De scherpschutter van de Golden State Warriors kan dinsdag geschiedenis schrijven op bezoek bij de New York Knicks, in de legendarische Madison Square Garden.

De Golden State Warriors hadden het afgelopen nacht niet onder de markt met Indiana. De Pacers verloren in eigen huis met een klein verschil: 100-102. Warriors-center Kevon Looney besliste de match in het voordeel van de bezoekers, na een misser van Stephen Curry.

Het publiek in Indiana had gehoopt om geschiedenis mee te maken. De fans waren door het dolle heen bij elke driepunter van Stephen Curry, die niet zijn allerscherpste avond beleefde van achter de driepuntlijn (5 op 15).

Curry verbeterde enkele weken geleden al het record van Ray Allen van het aantal driepunters in het reguliere seizoen en de play-offs samen. Nu is ook het record van enkel het reguliere seizoen in zicht.

Als de 33-jarige Curry komende nacht in de legendarische Madison Square Garden in New York één driepunter maakt, evenaart hij de 2.973 driepunters van Ray Allen, met minstens twee driepunters wordt hij alleen recordhouder.

"Ik geniet van het moment. Ik sta op de drempel van het record, dat is een beetje surreëel", sprak Curry na de zege tegen Indiana. "Ik laat het gewoon gebeuren. Ik moet gewoon spelen zoals ik normaal speel."

Warriors-coach Steve Kerr zal blij zijn als de recordjacht voorbij is. Hij zag de voorbije wedstrijden hoe Curry toch niet helemaal zichzelf was. "Hij doet wat te veel zijn best om het record te pakken. Het zal een opluchting zijn voor hem en voor onze ploeg wanneer het zover is", aldus Kerr.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vijf lekkere dunks van afgelopen nacht:

Alle uitslagen van maandag:

  • Cleveland - Miami 105-94
  • Indiana - Golden State 100-102
  • Toronto - Sacramento 124-101

  • Atlanta - Houston 126-132
  • Boston - Milwaukee 117-103
  • Memphis - Philadelphia 126-91

  • Dallas - Charlotte 120-96
  • Denver - Washington 113-107
  • LA Clippers - Phoenix 111-95
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: