Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
49
9
7
0
2
21
6
2
Union
46
9
3
4
2
15
12
3
Anderlecht
46
9
4
3
2
11
9
4
KRC Genk
37
9
4
4
1
8
15
5
Cercle Brugge
36
9
3
3
3
13
13
6
Antwerp
29
9
1
8
0
4
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
10
4
3
0
1
12
3
2
Union
4
4
1
2
1
7
6
3
Anderlecht
12
5
4
1
0
8
3
4
KRC Genk
10
5
3
1
1
5
5
5
Cercle Brugge
5
5
1
2
2
7
6
6
Antwerp
0
4
0
4
0
2
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
13
5
4
0
1
9
3
2
Union
7
5
2
2
1
8
6
3
Anderlecht
2
4
0
2
2
3
6
4
KRC Genk
3
4
1
3
0
3
10
5
Cercle Brugge
7
4
2
1
1
6
7
6
Antwerp
3
5
1
4
0
2
9

Extra Time zoekt antwoord op legitieme vraag: "Waarom zit Ruud Vormer op bank?"

 di 14 december 2021 08:28
" "
Aanvoerder Ruud Vormer (m) zit meer dan hem lief is op de bank van Club Brugge.

Het bankzittersstatuut van Ruud Vormer bij Club Brugge neemt steeds grotere vormen aan. De aanvoerder zit al een heel seizoen vaker dan hem lief is op de bank. Coach Philippe Clement zegt dat daar voor het seizoen afspraken over zijn gemaakt, maar Vormer moet toch steeds meer op zijn tanden bijten. Dat zagen ze ook aan de tafel van Extra Time.

De bal ging aan het rollen in de Champions League, waar de Nederlander van de zes speeldagen maar 1 keer in de basis (uit in City) stond en 3 keer inviel. In de beker werkte de 33-jarige middenvelder 100 minuten mee aan de lastige kwalificatie in Genk (2-3) voor de kwartfinales.

In de competitie begon Vormer 13 keer van de 16 keer dat hij in de selectie zat in de basis,  Op 19 november op Mechelen werd hij bij de rust vervangen, een speeldag later uit in Genk kreeg hij maar 18 minuten, maar daarin zorgde hij wel dat 2-1 nog 2-3 werd. Op speeldag 17 tegen Seraing kreeg hij het eerste uur van Clement, afgelopen zondag mocht hij pas de tweede helft spelen als invaller voor de 17-jarige Cisse Sandra.

 

 Sonck: "Ik had Vormer niet op de bank verwacht. Ik vond het al verrassend dat Sandra 3 keer in een week mocht spelen, die wordt deze week 18, maar een jonge gast tegen Seraing, op PSG en tegen Zulte Waregem laten beginnnen..."

"Ik zeg altijd dat die gasten heel goed zijn op hun leeftijd - ik vind Cisse ook een goeie, maar niet tegen een volwaardige prof zoals Ruud Vormer die al jaren op dat niveau speelt."

Vormer speelt sinds 2014 voor Club Brugge en gaat al jaren voorop in de strijd met zijn goals en assists. Hij symboliseert de "No Sweat, No Glory"-leuze van Club.

Invaller Vormer draait het om tegen Genk.

Vandenbempt: "Verhaal van sparen telt niet meer"

Youri Mulder, landgenoot van Vormer, stelt het hard: "Er zit blij Clement een bepaald idee achter: "Ik wil die Vormer er op een gegeven moment uit." Dat is toch heel duidelijk."

 

Wil hij Vormer niet sparen, werpt Frank Raes op? Mulder en Vandenbempt fluiten hem terug: "Dat verhaal van sparen telt niet meer", zegt Vandenbempt: "Het benieuwt ons toch waarom Vormer, die jarenlang steunpilaar was met assists, doelpunten en als voortrekker, nu door de trainer niet goed genoeg meer bevonden wordt om in de ploeg te staan."

"Ik vind dat een legitieme vraag waarop de voetballiefhebber en de supporter, die er altijd om roept, een antwoord mag krijgen. Dat kan een voetbalantwoord zijn."

Mulder: "Wellicht heeft Clement niet echt een plek in het elftal voor hem. Hij speelt met De Ketelaere en Lang en je hebt toch ergens diepgang nodig." Met die voetbaluitleg zou Vandenbempt tevreden zijn.

 

De leeftijd speelt ook volgens Mulder: "Op het middenveld zijn Balanta, Rits en Vanaken 28 en 29 jaar. Vormer is toch een van de oudsten."

Vandenbempt werpt wel op dat Vormer steeds goed invalt: bij Genk, maar ook tegen Zulte Waregem. "En het is nu ook niet zo dat Club al het hele seizoen geweldig  staat te spelen. Zeggen dat Clement iemand anders heeft, werkt niet echt. Hier zal zeker ook overleg met het bestuur over zijn."

Clement en Vormer.

Sonck: "Veel profs komen in deze situatie terecht als je ouder wordt"

Vormer zocht voor de match van zondag Clement op, weet Mulder: "Ruud is zo'n type. Misschien geeft de coach te weinig duidelijkheid. En dat zorgt voor frustratie bij de fans en misschien ook bij Vormer. Hij houdt hem aan het lijntje. Wees gewoon duidelijk. Wat is het plan van Clement met Vormer?

Wesley Sonck denkt dat dit een normale evolutie is: "Ik denk dat heel veel profs in dit soort situatie terechtkomt, misschien jij (Youri), maar ik ook. Op een gegeven moment word je ouder en dan zien ze je liever vertrekken, weggaan, niet meer spelen."

"De vraag is altijd: als je speelt of invalt en je bent nog altijd bij de beteren, dan heb je als speler iets om te zeggen."

Mulder neemt het voorbeeld van bij City: "Sterling komt daar ook op een zijspoor terecht, maar Guardiola heeft dat wellicht op voorhand uitgelegd. Die duidelijkheid geeft Clement misschien niet. Een coach denkt ook niet altijd aan het nu, maar al een paar wedstrijden verder."

Voor Filip Joos wierp de goede thuismatch in september tegen PSG (1-1, zonder Vormer) een soort schaduw vooruit: "Daar werkte het. Die match is een soort benchmark geworden voor Club. Daaraan vasthouden wordt op een bepaald moment wel fout." Want er waren sindsdien veel matchen die dat ontkrachtten, besluit Vandenbempt.

Bekijk de discussie over Vormer in Extra Time:

Lees ook: