Ga naar de inhoud

Toma Nikiforov grijpt naast bronzen medaille op Grand Slam in Abu Dhabi

 zo 28 november 2021 16:02

Toma Nikiforov is er niet in geslaagd om het goeie voorbeeld van Matthias Casse te volgen op het grandslamtoernooi van Abu Dhabi. In de categorie tot 100 kilogram verloor de judoka in de kamp om het brons van de Nederlander Korrel.

Nikiforov (WR-10) zette op weg naar de halve finales een Roemeen en een Duitser opzij. Maar in die halve finales was de Rus Arman Admian te sterk. De nummer 1 van de wereld schakelde Nikiforov uit met een waza-ari, gevolgd door een houdgreep.

 

Dus moest onze landgenoot vol aan de bak om nog op het podium te geraken. Zijn tegenstander in de kamp voor het brons was de Nederlander Michael Korrel (WR-8). In een spannende kamp toonde die zich met twee waza-ari's (gelijk aan een ippon) te sterk. Zo viel Nikiforov net naast het podium.

 

De 28-jarige Nikiforov, de regerende Europese kampioen, mikte op een achtste eremetaal op een Grand Slam. Begin maart pakte hij goud in het Oezbeekse Tasjkent. Daarnaast heeft hij twee keer zilver en vier keer brons op zijn erelijst.

Bekijk de kamp voor het brons tussen Korrel en Nikiforov

Lees ook: