Matthias Casse sluit "geslaagd seizoen" af met goud op Grand Slam in Abu Dhabi

  Matthias Casse pronkt met zijn gouden medaille.

  Judoka Matthias Casse heeft in de Grand Slam in Abu Dhabi het goud gepakt in de categorie tot 81 kilogram. Onze landgenoot vloerde in de finale de Rus Alan Choebetsov met ippon in de golden score. "Hij was uit op revanche, maar daar heb ik een stokje voor gestoken", grijnst Casse na zijn laatste kamp van 2021.

  Met Alan Choebetsov kreeg Matthias Casse in de finale geen onbekende tegenover zich. Casse en Choebetsov stonden al twee keer tegenover elkaar, de laatste keer afgelopen zomer in de kwartfinales op de Olympische Spelen.

  In beide confrontaties trok Casse aan het langste eind en dat deed hij in Abu Dhabi opnieuw. De Belg beheerste de kamp en wachtte geduldig af om zijn slag te slaan.

  Choebetsov ging de golden score in met 2 bestraffingen en moest dus op zijn tellen letten. Dat werd uitstekend uitgebuit door Casse, die Choebetsov na  1'17 in de extra tijd vloerde met ippon.

  Voor de 24-jarige Casse is het de 2e zege op Grand Slam-niveau. Vorig jaar won hij het prestigieuze toernooi van Parijs. Dit seizoen kroonde Casse zich al tot wereldkampioen, won hij zilver op het EK en brons op de Olympische Spelen.

  "Uitzonderlijk en geslaagd seizoen"

  Matthias Casse was zichtbaar tevreden met zijn overwinning als afsluiter van 2021. "Het bewijst dat ik completer ben geworden als judoka", legde de wereldkampioen uit. "De meest constante judoka van het jaar in mijn klasse."

   

  "Nadat ik op de Olympische Spelen Choebetsov had verslagen, was hij echt gebrand op revanche. Daar heb ik lekker een stokje voor gestoken."

   

  "Dit goud geeft heel veel vertrouwen, omdat het aantoont dat ik zelfs zonder in topvorm te zijn toch een Grand Slam kan winnen."

   

  "Wellicht frist dit het collectief geheugen over mijn uitzonderlijk seizoen op", gaat Casse voort.

   

  "Ik ben de eerste Belgische man die er in geslaagd is om wereldkampioen judo te worden. Daarnaast heb ik dit jaar zilver behaald op het EK en brons op de Olympische Spelen. Een bijzonder en geslaagd seizoen", besluit de judoka.

  Wellicht frist dit het collectief geheugen over mijn uitzonderlijk seizoen op.

  Matthias Casse

  Bekijk hier de finale van Casse: